Yücel Boru Fen Lisesi, 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası aldı

Yücel Boru Fen Lisesi, 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası aldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ocak 2018 Perşembe 21:00
 Yücel Boru Fen Lisesi, 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası aldı


Gebze Yücel Boru Fen Lisesi olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen 'Beslenme Dostu Okul Projesi' çalışmaları sonucunda yapılan değerlendirmede 100 tam puan alarak 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası almaya hak kazandı.

Dönem başından beri yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten okul müdürü İsmail Boğa şunları söyledi:

Okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılmasını hedefleyen 'Beslenme Dostu Okul' projesi çalışmalarımız için kurduğumuz 'Beslenme Dostu Okul' ekibimiz, dönem başından beri yoğun bir çalışma yapmaktaydı. 

Okulumuzda öğrencilerimiz, haftanın belirli günlerinde sabah sporu yaparak derslere başladılar. Etkinlik kapsamında tüm öğrencilerimiz Gaziler Dağı'nda sağlıklı yaşam yürüyüşüne katıldılar. Okul kantinimiz öğrenciler için sağlıklı ürünleri ön plana çıkararak satış yapmaya başladı. 

Ekibimiz panolar oluşturarak sağlıklı beslenme hakkında bilgiler verdi. Belediyemiz okul bahçemize fitness aletleri kurdu, pansiyonumuzda verilen yemek menümüzü 'Beslenme Dostu' olarak revize ettik. Velilerimize ve öğrencilerimize beslenme ile ilgili seminerler gerçekleştirdik. 

Aşırı kilolu ya da aşırı zayıf öğrencileri için diyet uzmanı talebinde bulunduk. Bu çalışmalarımız neticesinde denetim ekibince yapılan değerlendirmede 100 tam puan alarak sertifika almaya hak kazandık. 'Beslenme Dostu Okul' olma yolunda çalışmalarında gayret gösteren tüm öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ederiz. 


Son Güncelleme: 11.01.2018 21:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37