banner55

Altunbilek: Tanzim satışa talibiz

Altunbilek: Tanzim satışa talibiz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Mart 2019 Salı 18:41
 Altunbilek: Tanzim satışa talibiz
"İlgili noktalarda satılan ürünlerin, Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla 5 zincir marketin 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla satışa sunulmasını, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) olarak rekabet açısından uygun bulmuyoruz" diyen Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek şunları söyledi:


Sebze ve meyve fiyat artışlarına karşı Hükümetimizce alınan karar ile 6 Şubat 2019'da başlatılan ve kısa sürede 110 noktaya ulaşan "Tanzim Satış Noktaları" uygulamasının Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'nin açıklaması ile genişletildiğini öğrendik. 

İlgili noktalarda satılan ürünlerin, Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla 5 zincir marketin 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla satışa sunulmasını, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) olarak rekabet açısından uygun bulmuyoruz. TPF çatısı altında Türkiye geneline yayılan 4 bine yakın, TPF üyesi olmayan yine 4 bine yakın zincir market bulunuyor. Hükümetimizden ve Bakanlığımızdan, alınan bu karara yerel zincirlerin de dahil edilmesini talep ediyoruz.

Anadolu'nun her köşesinde yer alan, başta istihdam olmak üzere birçok alanda katma değer yaratan yerli ve milli sermaye olan yerel zincirlerin, toplam market grupları içerisindeki istihdam payı yüzde 34,8, toplam market satış payı yüzde 33,7, toplam gıdadaki satış payı ise yüzde 9,5'tir. İki yıl önce kırmızı et fiyatlarının düşürülmesi için hayata geçirilen projede yerel zincirler projenin dışında bırakılmıştı. Bugün gerçekleşen açıklama ile yerel zincirlerin yeniden uygulama dışında kaldığını görmekteyiz.

Çizgi net belirlenmediği için son yıllarda indirim marketlerinin agresif hedefleri ile perakende sektörü tehlike sinyalleri veriyor. Bu durum yerel yatırımcıyı zora sokuyor. Her bir yerel markette ortalama 15-20 kişi istihdam ediliyor. Biz, yan yana market açarak, market sayımız bu kadar oldu diyerek hiçbir zaman agresif bir tutum içerisinde olmadık.  Her zaman üreticimizin, tedarikçimizin, tüketicimizin yanında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. 

Kendi öz sermayemiz ile bulunduğumuz bölgede kazanıp, yine aynı bölgeye yatırım yapıyoruz. Kendi insanımız ile gülüp, derdi ile üzülüyoruz. Son 2 yılda yaşanan olumsuzluklara ve yaşanan zor rekabet koşullarına rağmen hedeflerimizden vazgeçmeden yerel zincirlerin cirosunu 38 milyar TL'ye ulaştırdık. 
Üreticimizi, tedarikçimizi, bulunduğumuz bölgeleri destekledik, yatırıma devam ettik. 350'ye yakın yerel yatırımcı, bulunduğu şehre, 70 bine yakın çalışanına, marketlerinde alışveriş yapan müşterilerine değer yaratmak için gündüz gece çalışıyor. Marketlerimizin hepsinde aile ekonomisine destek olacak bu proje için görev almak için hazırız.

Son Güncelleme: 26.03.2019 18:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37