banner55

Aromsa ve ISM Makine 'Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler' ödülünü kazandı

Aromsa ve ISM Makine 'Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler' ödülünü kazandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Kasım 2018 Cuma 12:04
Aromsa ve ISM Makine 'Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler' ödülünü kazandı

 


TAİDER
üyeleri Aromsa ve ISM Makine, Deloitte tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin en iyi yönetilen şirketleri programında ödül kazanırken; KAM, Ode Yalıtım ve Ünver Grup da programa katılan 70’e yakın şirket arasından finale kalmayı başardı. 

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin iş ortaklarından biri olarak desteklediği 'Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler' programının kazananları açıklandı. Deloitte Private Türkiye tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen programı kazanan 11 şirket arasında TAİDER üyesi Aromsa ve ISM Makine de yer alıyor. 

Aile işletmeleri arasında iyi yönetim mekanizmaları hakkında farkındalık yaratma hedefiyle bu programı desteklediklerini belirten TAİDER Başkanı Aydın Öğücü finale kalan şirketleri tebrik ederek "Geleceğe yönelik güçlü ve yenilikçi adımlar atarak temsil ettiği değerlere sahip çıkan bu şirketlerimizin, iyi yönetim prensiplerini uygulama konusunda diğer üyelerimize yol gösterici olmasını diliyorum" dedi.

Öğücü, değerlendirme sürecinin sonunda kazanan şirketlerin sahip olduğu ortak özellikler arasında, aile üyelerinin ve profesyonellerin de dahil edildiği, kapsayıcı bir yönetim yapısının ön plana çıktığını söyleyerek, "Aile şirketlerinin başarılı ve sürdürülebilir gelişimine destek olmak amacıyla TAİDER olarak üyelerimize eğitim içerikleri, iyi örnekleri görebilecekleri iletişim platformları ve ödül programları sunuyoruz. ‘Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler’ programının iş ortaklarından biri olarak da üyelerimizi bu ödüle başvurma konusunda önümüzdeki yıllarda da teşvik edeceğiz" dedi. 

Deloitte En iyi Yönetilen Şirketler programına en az beş yaşında, yıllık 20 milyon liranın üzerinde ciro ile 25 ve üzeri çalışana sahip, halka açık olmama ve hisselerinin en az yüzde 60'ı ya da kontrolleri Türkiye'de kurulu şirket ve şahıslara ait olma koşullarını yerine getiren şirketler başvurabiliyor. Bu yıl 11 ilden 70'e yakın şirket arasından ikinci aşamaya geçen firmalar 'strateji', 'yetkinlik ve inovasyon', 'kültür ve adanmışlık' ve 'yönetişim ve finansallar' olmak üzere 4 ana başlıkta, Deloitte koçlarının gerçekleştirdiği yüz yüze görüşmeleri de içeren detaylı bir incelemeden geçirildi. Ödül kazanan şirketler ise son aşamada Ali Koç’un başkanlığında Ali Sabancı, Ebru Özdemir, Emre Zorlu, Hamdi Akın, Hanzade Doğan Boyner, Lucien Arkas, Umran İnan ve Ümit Boyner gibi önemli isimlerin yer aldığı jüri tarafından belirlendi.  

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri önder kurumdur. 

Türkiye’deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 65 ülkede 3700 iş ailesinin buluştuğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır. 
Son Güncelleme: 30.11.2018 12:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37