banner55

BANTBORU'nun kg başı ihracat değeri, Türkiye ortalamasının 4.5 katı

BANTBORU'nun kg başı ihracat değeri, Türkiye ortalamasının 4.5 katı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Kasım 2018 Pazartesi 11:38
 BANTBORU'nun kg başı ihracat değeri, Türkiye ortalamasının 4.5 katı

 
Otomotiv ve beyaz eşya üretim sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri ve ülkemizin bu alandaki lider şirketi BANTBORU’nun kendi teknolojisi ile geliştirip ürettiği katma değerli ürünler, yüksek ihracat değeri ile dikkat çekiyor. 

BANTBORU’nun KG başı ortalama ihracat fiyatı, 2017 itibarı ile 5,60 Avro düzeyinde gerçekleşti. Bu rakam, Türkiye otomotiv sektörü genelinde ortalama 4,80 Avro, tüm ihracat içerisinde de ortalama 1,20 Avro düzeyinde oldu.

Rekabetçi Performans sloganıyla, kendi alanında dünyanın en önemli 5 kuruluşu arasında yer alan ve kendi sektöründe dünya devi şirketlerle rekabet eden BANTBORU, yüksek katma değerli ihracat gerçekleştiriyor.

Otomotiv ve beyaz eşya üretiminde kritik öneme sahip boru sistemlerinin üretiminde uzmanlaşan BANTBORU’nun Ar-Ge gücü ve kendi teknolojisi ile geliştirip, ürettiği katma değerli ürünler, 2017 yılında KG başı ortalama 5,60 Avro fiyatla ihraç edildi. Bu rakam, Türkiye otomotiv sektörü genelinde ortalama 4,80 Avro, tüm ihracat içerisinde de ortalama 1,20 Avro düzeyinde gerçekleşti.


Kalite, rekabetçilik ve gelişimin her zaman ön planda olduğu küresel otomotiv ve beyaz eşya endüstrilerinde, dünya devi üreticilerin proje ortağı olduklarını belirten BANTBORU CEO’su Sinan Gider, "Kalite, rekabetçilik ve gelişimin her zaman ön planda olduğu küresel otomotiv ve beyaz eşya endüstrilerinde, ülkemizin ve dünyanın önde gelen üreticilerinin 'Rekabetçi Performansına', ürün kalitesi ve güvenilirliğine katkı sağlıyoruz. 

Günümüz küresel otomotiv endüstrisinin ürettiği her 100 araçtan 4’ünde, fren, debriyaj ve yakıt sistemleri gibi kritik noktalarda ürünlerimiz kullanılıyor. BMW, Ford, Mercedes, Renault ve Peugeot-Citroen gibi küresel otomotiv üreticilerinin, kendi büyümeleri açısından en önemli programlarında iş ortağı olarak yer alıyoruz. 

Bu programlar arasında yeni nesil elektrikli otomobiller de yer alıyor. Beyaz eşya tarafında ise, AR-GE yeteneklerimiz ve kendi geliştirdiğimiz ürünlerimizle, BSH (Bosch Siemens Hausgerate), Arçelik, Uğur Soğutma ve Bundy Refrigeration ile çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


Avrupa’dan Çin’e Uzanan Bir Coğrafyada, Rekabetçi Performansla Katma Değerli İhracat

Kendi bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge Merkezi, 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 'BANTBORU Ar-Ge Merkezi' olarak onaylanan BANTBORU, güçlü global markaları geliştirerek ülkemizin ihracatını artırma misyonuyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan TURQUALITY® marka programı kapsamında desteğe uygun görülen kuruluşlar arasında yer alıyor.


BANTBORU’nun, Avrupa’dan Çin’e uzanan bir coğrafyada, 23 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Sinan Gider, 'İhracat faaliyetlerimizi Türkiye’deki üretim ve yönetim tesislerimizden ve Almanya’daki depomuzdan yönetiyoruz. 2017 yılında dahil olduğumuz TURQUALITY® marka programının da gücüyle, küresel ayak izini genişletecek adımları hızlı ve güvenli bir şekilde atıyoruz' şeklinde konuştu.


Sinan Gider, devamla şunları söyledi: 

Dünya devlerinin, milyonlarca üretim rakamına ulaşan projelerine ürün satışı gündeme geldiğinde, kalitemiz ve teknolojimiz sayesinde rakiplerimizle ölçekten bağımsız güçle başa baş rekabet ediyoruz. Rekabetçi Performans gücümüz, kendisini burada gösteriyor. Üretim kalitemiz, teknolojimiz, müşterilerimizin beklenti ve taleplerini öngörüp, en iyi şekilde karşılamamızı sağlayan esnek, ancak yüksek disiplinli iş modelimiz, BANTBORU’yu ‘ucuz alternatif’ olmaktan çıkarıp, ‘rekabetçi alternatif’ kimliğine büründürüyor. Müşterilerimiz, bizimle çalıştıklarında maliyetin çok ötesinde avantajlar elde edeceklerini biliyorlar. Rekabet oyununu, fiyat değil, fayda bazlı kuruyoruz; yüksek katma değerli ihracatımızla ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyoruz.


BANTBORU Hakkında

Sanayi üretiminde 45 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip bulunan BANTBORU, otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri ve ülkemizin bu alandaki lider uzman kuruluşudur. 

BANTBORU, 500’den fazla çalışanıyla 30 bin metrekarelik kapalı alana yayılı üretim tesislerinde hammaddeden nihai ürüne kadar tüm prosesleri kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Kendi bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge merkezi, 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 'BANTBORU Ar-Ge Merkezi' olarak onaylanan BANTBORU, güçlü global markaları geliştirerek ülkemizin ihracatını artırma misyonuyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan TURQUALITY® programı kapsamında desteğe uygun görülen kuruluşlar arasında yer almaktadır ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri imzacısıdır.

Son Güncelleme: 05.11.2018 11:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37