banner55

Bayramda 1 milyon kişi, 1 milyar lira harcayacak!

Bayramda 1 milyon kişi, 1 milyar lira harcayacak!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2017 Perşembe 12:56
 Bayramda 1 milyon kişi, 1 milyar lira harcayacak!


MARMARİS'teki turizmciler, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olarak açıklanmasıyla sevindi. Marmaris'teki tesislerin yüzde 80'lik doluluk oranına sahip olduğunu belirten turizmciler, erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yapılması konusunda tatilcileri uyardı. Turizmcilere göre bayramda tatile çıkan 1 milyon kişi, 1 milyar lira harcayacak.

Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilini 10 güne çıkaran kararı, turizmcileri sevindirdi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, turistik Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi Muğla'nın önde gelen turistlik ilçelerine bayram süresince rezervasyonlara göre 1 milyon kişinin geleceğini belirtti. Bölge turizmine önemli katkı sağlayacak tatille ilgili konuşan Kırlı, şöyle dedi:

"Bayram boyunca tahmini olarak tatilcilerimiz, 1 milyar lira para bırakacak. Özellikle Marmaris'te turizmde yaşanan gerileme nedeniyle dış pazarı bayram süresince iç pazar kapatacaktır. Şu anda oteller yüzde 80 civarında doluluk seviyesinde. Vatandaşlarımıza şu uyarıyı yapmak istiyorum. Otel rezervasyonlarını erken ve belgeli acentelerde yapsınlar. Bayramda mağdur olmamaları için TÜRSAB belgeli acentelerde tesis rezervasyonları yapmalıdırlar. Umarım sorunsuz ve dolu bir bayram yaşarız."

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise, "Beklediğimiz bir karardı. Vatandaşlarımızdan, mağdur olmamaları için belgeli yerlerde ve erken rezervasyon yaptırmalarını istiyoruz. Marmaris olarak vatandaşlarımızı bekliyoruz. Dış pazar açığımızın bir kısmı iç pazarla kapanacaktır" dedi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 17.08.2017 12:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37