banner55

Bitcoin ile maaş alacaklar

Bitcoin ile maaş alacaklar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Aralık 2017 Cuma 22:16
 Bitcoin ile maaş alacaklar


Japonya'da bir şirket, çalışanlarının maaşlarının bir kısmını sanal para birimi Bitcoin ile ödeyeceğini açıkladı.

Bitcoin değişimi ve web ile ilgili hizmetler sunan GMO İnternet adlı şirketten yapılan açıklamada, 2018 yılında çalışanlarına maaşlarının 100 bin yenlik (yaklaşık 870 dolar) kısmının kripto para birimi ile ödeme seçeneği sunulacağı belirtildi. Bir çalışan sözcüsü ‘Çalışanlar istedikleri takdirde Bitcoin üzerinden maaşlarını alabilirler, bunun bizler için güzel bir yatırım olacağını düşünüyorum’ dedi.

GMO İnternet tarafından başlatılan girişim tamamen gönüllülük esasına dayanıyor ve alt sınır 8800 dolar civarında olacak, ayrıca şirket denemek isteyen çalışanlar için %10’luk bir bonus verecek. Bu %10’luk bonus, Bitcoin değerindeki ani değişimleri bir miktar telafi edebilir. Çalışanlara sunulan teklif sadece Bitcoin için geçerli değil, eğer isterlerse diğer dijital para birimleri üzerinden de ödeme alabilecekler.

Kararın, Bitcoin’in benimsenmesini teşvik amacı taşıdığı ifade edildi.

Piyasa değeri 280 milyar doların üzerine çıkan Bitcoin, uluslararası ilaç firması Pfizer ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi dev firmaları geride bırakıyor.

Dünya genelinde bin 200'e yakın diğer sanal para birimlerinin toplam piyasa değeri ise yaklaşık 400 milyar seviyesinde bulunuyor. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 15.12.2017 22:17
Anahtar Kelimeler:
Bitcoin Ile Maaş Alacaklar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37