banner55

ÇELMER’in yeni projesiyle 7500 kişi iş bulacak

ÇELMER’in yeni projesiyle 7500 kişi iş bulacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Nisan 2019 Pazar 16:08
 ÇELMER’in yeni projesiyle 7500 kişi iş bulacak
Şekerpınar'da çelik üretimi yapan Çelmer Çelik Endüstrisi A.Ş. yeni projesiyle 7500 kişiye iş alanı açacak.

Şekerpınar’da çelik üretimi yapan ÇELMER AŞ. önümüzdeki günlerde hayata geçireceği proje ile bölgede işsizliğe de son verecek, ekonomiye büyük katkı sağlayacak.

BÖLGEYE BÜYÜK KATKI SAĞLANACAK

95 dönüm üzerinde yıllardır çelik üretimi yaparak Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını belirten Çelmer Çelik Endüstrisi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı A.Gazi Yılmaz şunları söyledi:


1994 yılında burada temeli attık ve fabrikamız 1998 yılında faaliyete başladı. Fabrikamızda yaklaşık 100 kişiyi istihdam ediyoruz. Fakat bizim bölgeye daha fazla faydamız olması lazım. 

Bu yönde hazırladığımız proje ile burayı küçük sanayi sitesine çevireceğiz. Bölgede küçük sanayi sitesine talep de var. Hem buradan, hem de İstanbul’dan sanayi sitesinde işyeri açmak isteyen çok insan var. Burası o ihtiyacı da karşılayacak bir mevki. Proje tamamlandığında dağınık bir yapı tek çatı altında toplanacak.

EN AZ 30 BİN KİŞİ EKMEK YİYECEK

Hazırladığımız projede bu araziye 100’er metrekarelik 1500 dükkan sığıyor. Her dükkanda 5 kişi çalışsa 7500 kişi iş bulmuş olacak. Bunları da bakmakla yükümlü oldukları asgari 4 kişi ile çarpsak 30 bin kişi buradan ekmek yiyecek. Bu kadar insanın ihtiyacını karşılayacak market gibi, fırın gibi bir çok esnafı da ilave edersek çok insan buradan ekmek yiyecek.

SAVUNMA SANAYİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

Fabrikamızda savunma sanayinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Müşteriye özel, sektöre özel, bunlar tamamen ihtiyaca özel geliştirilen profiller. Bunları dünyada yapan da az. Türkiye’de katma değer sağlayacak ürünler. Otomotivin de işi görülüyor. Demiryollarında, asansörlerde kullanılan sektöre yönelik. Otomotiv sanayine yönelik hafif ticari var, binek araçlarda, kamyonlarda farklı farklı herkesin ihtiyacına göre iş yapıyoruz. 

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Yatırım planlarımızın içinde katma değeri daha da artıracak teknolojik yatırımlar yapılacak. İşin içine girdikçe daha teknik olmak gerekiyor. Daha üst seviyede malzeme üretmek gerekiyor. Mesela Almanya’ya ihracat yapıyoruz bu ürünlerden. Teknolojiyi yakalamış durumdayız. 

Küçük sanayi sitesi kurulduktan sonra Çelmer olarak biz de hemen yakınlarda üretime devam edeceğiz. Çalışanlarımızdan hiç kimse işten çıkartılmayacak, mağdur edilmeyecek. Hepsi zaten kalifiye eleman ve hepsi de bize lazım. 
Son Güncelleme: 16.04.2019 10:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37