banner55

Çiler:Sicil affı beyaz sayfa açacak

Çiler:Sicil affı beyaz sayfa açacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Ocak 2017 Perşembe 21:50
Çiler:Sicil affı beyaz sayfa açacak


Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Sicil Affı ve Yatırımcılara Vergi ve Harç Muafiyeti Getiren Tasarı'nın TBMM'de kabul edilmesi üzerine açıklama yaptı.

Çiler şunları söyledi:

Sicil affı, yatırımcılara vergi ve harç muafiyeti getiren tasarı TBMM'de kabul edildi. Torba yasa tasarısının 25. maddesiyle, borçlarını geciktiren ya da çeşitli sebeplerle ödeyemeyen vatandaşların, bir sebebiyle kredi sicillerine yerleşen negatif puanlar, TBMM'den geçen sicil affı ile temizlenmiş olacak. 

Üyelerimizin ticari hayatlarının önemli sorunlarından biri olan ve Gebze Ticaret Odası olarak gerekli düzenlemenin yapılarak ülkemiz iktisadi hayatına canlılık kazandıracağı, üyelerimizle yaptığımız danışma toplantıları sırasında açıkça ortaya çıkan Sicil Affı tasarısı, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanu’nun en önemli maddelerinden biridir. 

Düzenleme öncesinde borcun ödenmesine karşın 5 yıl boyunca listede kalmaya devam eden kayıtlar, kredi kartı, kredi, çek, senet borçlarının 6 ay içinde ödenmesi veya borçların yapılandırılması ile Bankalar Birliği’nin listesinden silinecek. 

Söz konusu değişiklikle, kullandığı nakdi ve gayrinakdi kredilerinin anapara, faiz veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin; ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayabilecek. Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların bu kapsamda mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırılması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmayacak.

Yaklaşık 1 milyon 600 bin işletme sahibinin yararlanacağı tahmin edilen, üyelerimizin beyaz bir sayfa açarak, yeni kredi imkanı bulacakları, bu ivmeyle yeni iş yeri açabilecekleri düzenlemenin öncelikle üyelerimize ve ekonomik hayatımıza hayırlı olmasını dileriz.



Son Güncelleme: 19.01.2017 22:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37