Emekliler intibakta ısrarlı

Emekliler intibakta ısrarlı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Ocak 2017 Çarşamba 22:12
Emekliler intibakta ısrarlı



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına yapılan zam oranları ve emekliler arasındaki maaş farklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ergün yaptığı açıklamada, "2017 yılı birinci altı ayında uygulanacak artışlar yaşam mücadelesi altında giderek ezilen emekli topluluğumuzun beklentilerinden yine uzak kaldı. TÜİK’in enflasyon hesabının bizim mutfağımızı yansıtmadığı gerçeğiyle yine karşı karşıyayız. İşte bu yüzden emeklilerin yaşam standardına uyacak yeni bir tüketim kalıbı oluşturularak, hesaplamaların buna göre yapılmasını istiyoruz. 

Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamaları bizim için adil olmayan sonuçları doğuruyor. Bu da bizim gelirlerimizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda yetkililerimizden çözüm üretmelerini bekliyoruz. Diğer taraftan; 2000 öncesi emeklilerimiz için bir çalışma yapıldı ve İntibak hayata geçti. 

Bu konuda emeği geçenlere minnettarız. Ancak, 2000 sonrası emeklilerimiz için de intibak yapılması, kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur. Parlamentomuzdan öncelikli beklentimiz, aylıklar arasındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak kalıcı bir intibak düzenlemesinin bir an önce TBMM gündemine taşınması ve yasalaştırılmasıdır. 

Emekliler arasındaki farklılıkların acilen giderilmesi gerekmektedir. Norm ve Standart Birliği’ne ihtiyaç vardır. Aynı kurumdan aylık alanların bile 2000 öncesi, 2000 sonrası gibi ayrımcılığa tabi tutulması sonucu yaşanan ve neredeyse yüzde 100?lük kayıplara varan haksızlıklar giderilmelidir" dedi.  
Son Güncelleme: 04.01.2017 22:20
Anahtar Kelimeler:
TekirdağNKÜJaponya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37