banner55

Ercan ailesinden Muğla’ya 100 milyon liralık yatırım

Kuvars levha haline getirilecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ekim 2016 Pazartesi 11:46
 Ercan ailesinden Muğla’ya 100 milyon liralık yatırım
Muğla bölgesinde üretilen Kuvars hammaddesini kompoze plaka ve levha haline dönüştürecek olan Ermaş şirketine ait Bayır mevkiine yapılan fabrika şantiyesinde çalışmalar sürüyor. Proje tamamlandığında toplam maliyeti 100 milyon lirayı bulacak. Hafta sonunda inşaat alanını gezen Muğla Valisi Amir Çiçek, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Çiçek, projenin bölge ve ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.


VALİ ÇİÇEK'TEN ÖVGÜ
Ermaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’dan bilgi alan Muğla Valisi Amir Çiçek fabrika inşaatı hakkında bilgilendirdi. Proje hakkında bilgi veren Mustafa Ercan, “Projemiz 29 Ağustos’ta başladı 20 bin metre kare kapalı alan 43 bin metre kare açık alanıyla şu anda yüzde 60 tamamlanan fabrika inşaatımızın projesi istediğimiz seviyede gitmekte. Projemizin yatırım değeri 100milyon lira şu anda şantiyemizde 50 kişi ile yüzde yüz yerli mimar ve mühendislerle çalışmaktayız. Müteahhitlik firmamız Ahmet Karaosmanoğlu tarafından yapılmakta 15 Aralıkta bize teslim edecekler, ayrıca kendilerine teşekkür ederim” dedi.

KUVARS LEVHA HALİNE GETİRİLECEK 

Fabrikada yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Ercan, "Bölgede üretilen kuvars ham maddesini öğüterek mikronize haline getireceğiz. Daha sonra İtalyan Breton Teknolojisi uygulanarak Kuvars minareleri preslenerek çimento ve renklendiricilerle yine yüksek teknolojiyle parlatma ile silinerek levha haline getirilecek. 

Bu ürün mermer ve granitin kullanıldığı her alanda, yani inşaat sektöründe kullanılacak. Bu ürün çizilmez aşınmaz, granitten daha sağlam bir ürün. Ayrıca çimentolu olduğu için hava alan çevreci yeşil bir ürün. Bu ürünü iç pazarda olduğu gibi Amerika, Avrupa, Avustralya’ya ihraç edeceğiz. Fabrika inşaatı projemiz son teknolojik sistemle ve modern bina teknolojisine sahip bir bina olacak. 

Çatısına 20 bin metre kare 2 megavat güneş santrali kurulacak. Fabrikamız teknolojik alt yapısını tamamladıktan sonra Nisan ayı içerisinde deneme üretimine geçeceğiz. Fabrikamızda 120 kişiye iş istihdam sağlayacağız. Makine yatırımlarımızı tamamladıktan sonra 2021 yılında 400 kişiye istihdam sağlamış oluruz” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise, "Bu projenin hem Muğla’mıza bölgemize ve ülke ekonomimize katacağı katma değeri çok büyük bu tür yatırımların artarak devam etmesini temenni ederim" dedi. 



Son Güncelleme: 24.10.2016 12:09
Anahtar Kelimeler:
Ev Yangını
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37