FETÖ’nün kurumlarına borcu olanlar ödemeyi Devlet’e yapacak

Borçlar Kocaeli Defterdarlığı'na ödenecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ağustos 2016 Pazartesi 12:40
 FETÖ’nün kurumlarına borcu olanlar ödemeyi Devlet’e yapacak
Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, FETÖ Örgütü’ne ait kurumların Hazine’ye intikal ettirilmesine rağmen, bu kurumlardan alacak tahsili yapıldığına dair ihbarlar alındığı, borçluların sadece Devlet’e ödeme yapmaları zorunluluğu olduğu belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

23.07.2016 tarih 667 sayılı ve 27.07.2016 tarih 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile Kocaeli İli genelinde FETÖ/PDY terör örgütüne ait okul, yurt, dershane, kurs, gazete vb. kurumlara el konularak bütün taşınır, taşınmaz, hak ve alacakları Hazineye intikal ettirilmiştir. 

Anılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile el konulan kurumların gayri resmi olarak alacaklarını (borçlularından) tahsil etme yoluna başvurduklarına ilişkin ihbar/duyumlar alınmaktadır.

Bilindiği üzere 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 2 maddesi 2. Fıkrasında “Kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmazları ile her türlü mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakı Vakıflar Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak devredilmiş sayılır.

Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ve kapatılan diğer kurum ve kuruluşlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir.

Birinci fıkrada sayılanların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden bir hak ve talepte bulunulamaz” hükmü bulunmaktadır. 

Buna göre; el konularak bütün alacakları Hazine’ye geçen kurumların borçluları tarafından borçlarını ödemek istemeleri halinde Kocaeli Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznelerine ödemelerini yapmaları gerekmektedir.

Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü dışında yapılan hiçbir ödemenin geçerliliği olmayacak, ödemede bulunan borçluları da borçlarından kurtarmayacaktır. Ayrıca el koyma tarihinden itibaren bütün alacaklar kamuya ait olduğundan Devlet tarafından tahsili yoluna gidilecektir.

Bu nedenle; bütün hak ve alacakları Hazineye intikal eden kurumlara borcu bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için yukarıda belirtilen kanunlar doğrultusunda hareket etmeleri hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Son Güncelleme: 08.08.2016 21:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37