GOSB Teknopark, 'Hollanda’da iş fırsatları' konferansı düzenledi

GOSB Teknopark, 'Hollanda’da iş fırsatları' konferansı düzenledi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Şubat 2017 Pazartesi 17:41
GOSB Teknopark, 'Hollanda’da iş fırsatları' konferansı düzenledi


Gebze Organize Ssanayi Bölgesi Teknopark, bünyesinde barındırdığı çoğu AR-GE’ye dayalı şirketlere yeni pazar imkanları sunmak amacıyla, çeşitli Avrupa ülkelerine yatırım ve iş yapma koşullarını anlatan konferanslar düzenliyor. 

Bunlardan ilki 35 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip Hollanda Dış Yatırım Ajansı’nın (NFIA - Netherlands Foreign Investment Agency) katılımıyla gerçekleştirildi.

GOSB Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte TTO Direktörü Tolga Bildirici, Hollanda Ataşeliği Yatırım Ajansı’nın konferanslara katılımının olumlu sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi.  

FAST 50’DE 3.SIRADAYIZ
Tolga Bildirici, ‘İhracatta tüm teknoparklar arasında ilk 5 içerisinde yer alan GOSB Teknopark’ın, Fast 50 listesinde de 2 firma ile 3.lüğü paylaştığına” dikkat çekerek, GOSB Teknopark’ın gerek sanayi kanadının güçlü olması gerekse de dinamik yapısı ile teknoparklar arasında önemli bir konumda olduğunu vurguladı. 

GOSB TEKNOPARK, İHRACAT HEDEFLERİNİ ARTIRDI
Bu durumun kendileri için yeterli olmadığının altını çizen Bildirici, öncelikli hedeflerinin GOSB Teknopark’ın ihracatını daha da arttırmak olduğunu söyledi. Tolga Bildirici, “Bunun için de özellikle yurtdışındaki firmalar ile iş birlikleri yapılmalıdır” diyerek, Hollanda Ataşeliği Yatırım Ajansı ile görüşmeleri “Hollanda’daki yatırımlar için önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi. 

NFIA Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu ise sunumunda, konferansa katılan GOSB Teknopark firmalarına; Hollanda’da nasıl şirket kurabilecekleri, vergilendirme protokolleri, hangi sektörlerin önde olduğu; ofis kiraları, hangi büyük firmaların Hollanda menşeili ve orada yatırımlarının olduğu, dil, kültür ve yaşam standartları, bütçe ve maaş miktarlarını aktardı. 

ŞİRKETLERDEN YOĞUN KATILIM
GOSB Teknopark TTO Direktörü Tolga Bildirici; firmaların gösterdiği yoğun katılımdan memnun olduklarını belirterek, Avrupa pazarına giriş yapmak isteyen ya da Avrupa’daki müşteri portfoyünü genişletmek isteyen firmalara, yatırım ve prosedürler konusundaki destek etkinliklerinin süreceğini ifade etti. 



Son Güncelleme: 13.02.2017 17:50
Anahtar Kelimeler:
AvisAynı Dili Konuşuyoruz
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37