banner55

Hafif ticari araç pazarının yeni gözdesi Toyota Proace

Proace VAN çekici bir ticari araç tasarımı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Eylül 2016 Pazar 20:11
Hafif ticari araç pazarının yeni gözdesi Toyota Proace
Toyota, Türkiye hafif ticari araç pazarına sunacağı Proace modeli ile ürün yelpazesini güçlendiriyor. 

Şık tasarımı, üstün taşıma kapasitesi, yüksek verimlilik ve farklı motor seçenekleriyle sunulacak olan Proace VAN ve Proace VERSO, Toyota kalitesini CDV ve MDV segmentine taşımaya hazırlanıyor. Proace VAN ve Proace VERSO Türkiye’de 2017’in ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacak.

Proace VAN çok kapsamlı profesyonel ihtiyaçlara yanıt verirken, konforlu ve geniş bir araç arayanların beklentilerini de karşılıyor. Proace, hem yük hem de yolcu taşıma amaçlı geniş ürün yelpazesi ile hafif ticari araç pazarında yer almaya hazırlanıyor.

Proace Verso ise 3 farklı motor seçeneği ve 9 kişilik yolcu kapasitesiyle farklı taşıma ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunuyor.

BOZKURT:PROACE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK  
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, "Toyota için yeni olan CDV ve MDV segmentine girmeye hazırız. Bu segmentte de iddiamızı ortaya koyarak tüm beklentileri karşılamayı ve Proace modelleri ile pazarda önemli bir pay almayı hedefliyoruz. Bu yeni modellerimiz Türkiye’deki satışlarımızda da itici güçlerimizden olacaktır. Ayrıca Hilux’tan sonra, Proace VAN ve Proace VERSO modellerimiz, hafif ticari araç pazarındaki satışlarımızın artmasına da önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Bozkurt sözlerine şöyle devam etti;

"Bu segment binek otomobil işinin yanında tamamen yepyeni bir iş. Toyota Türkiye olarak bunu böyle algılıyoruz. İşin hem satış kanalını, hem de satış sonrası kanalını çok önemsiyoruz. Bu nedenle hem satış, hem de satış sonrası hizmetler için ekiplerimizi hazırlıyoruz ve eğitiyoruz.
Müşterimizin bizden Toyota kalitesinde bir hizmet beklediğinin bilincindeyiz. Yani; satış aşamasından finansal çözümlere, satış sonrası hizmetlerden aracın ikinci elde değerlendirilmesine kadar tüm bu süreçte müşterilerimizin yanında olacağımız, 360 derece bir hazırlık içerisindeyiz.

Proace’in Toyota markasına yeni segmentte yeni müşteri profili kazandırmasını bekliyoruz. Proace ile sorumluluklarımız 2 kat artıyor. Çünkü artık müşterilerimizin müşterileri de bizim sorumluluğumuzda olacak. Modellerimizin tasarımı, taşıma kapasitesi, teknolojisi ve performansı oldukça dikkat çekici. Ayrıca bizi mutlu eden bir yanı da konforu ve kabin sessizliğidir. Araç üzerinde uzun mesai geçiren kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. 2017 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağımız Proace ile ilk yıl için 2.000 adet satış planlamaktayız.”

Otomotiv sektörünün eylül ayından başlayarak bir toparlanma sürecine girmesini de beklediğini ifade eden Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt “Ekimden itibaren de globalde ya da ülkemizde ekonomik bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde sektörün normal seyrine döneceğini öngörüyorum. Bu yıl toplam pazar, geçen yılın rakamına yakın olabilir” şeklinde konuştu.

PROACE VAN ÇEKİCİ BİR TİCARİ ARAÇ TASARIMI
Proace VAN’ın ön tarafı Toyota’nın Under Priority tasarım dilini yansıtıyor ve “Kompakt, Orta ve Uzun” olmak üzere üç gövde boyutuyla satışa sunuluyor. 4,6 metrelik uzunluk ve 2,9 metrelik dingil mesafesine sahip kompakt versiyon, 11,3 metrelik dönüş çapıyla dar alanlarda kolayca manevra kabiliyeti sağlıyor. 1200 kg’a ulaşan taşıma kapasitesi ve 4,6-5,1 m3 yükleme hacmi aracı segmentinde öne çıkarıyor. Önde üç koltuk bulunan model, 2,1 metre uzunlukta ve 1,6 metre genişliğinde taşıma alanıyla dikkat çekiyor.

Proace’in orta uzunluktaki versiyonu ise 4,9 metre uzunluğa ve 3,2 metre dingil mesafesine sahip. Uzun versiyon ise aynı 3,2 metre dingil mesafesini kullanıyor ve uzunluğu 5,3 metre’ye ulaşıyor. Bu versiyon da 2,2 metre genişlik ve 1,9 metre yükseklikle dikkat çekiyor.

PRATİKLİKTE SON NOKTA 
Eşsiz donanım seviyesiyle segmentinde fark yaratacak Proace VAN’da, sağ ve sol sürgülü kapılar, kompakt modelde dahi önde 3 koltuk sunulması gibi özellikler bulunuyor. Smart Cargo sistemi ile segmentinde farklılık yaratan Proace VAN’ın sağ yolcu koltuğu katlanarak yükleme hacmi 0.5m3 artıyor. Aynı zamanda ortadaki koltuk sırt kısmı katlanarak bir masa haline gelebiliyor. Sürücü, kaymaz zemine sahip bu masada dizüstü bilgisayarını veya not defterini rahatça kullanabiliyor.

Sağ ve sol tarafında bulunan kayar yan kapılar ve 180 derece açılabilen ikili arka kapılar aracın pratikliğini artırıyor. Proace VAN’ın maksimum 1400 kg’lik taşıma kapasitesinin yanı sıra 2500 kg’lik çekme kapasitesi de bulunuyor.

ETKİLEYİCİ DONANIM SEVİYELERİ 
Proace VAN versiyonlarında standart olarak sürücü ve yolcu hava yastığı, kol dayama, merkezi kilit, hız sabitleyici, 12V güç girişi, hız limitörü ve 16 inç jantlar bulunuyor. Daha üst donanım seviyelerinde yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü, ekstra 12V güç girişi de yer alıyor.

Opsiyon listesinde yer alan geniş seçenekler ise, kullanıcıların araçlarını ihtiyaçlarına göre kolaylıkla şekillendirmesini sağlıyor. Otomatik far ve silecekler, dokunmatik ekranlı mulimedya sistemi gibi kolaylık getiren donanımlar yer alıyor.

GÜÇLÜ MOTORLAR 
Proace VAN’da 95 HP’den 150 HP’ye kadar 4 farklı dizel motor ve manuel şanzıman seçenekleri sunuluyor. Motor seçenekleri arasında 1,6 litre ve 2,0 litre dizel üniteler yer alıyor. Proace sahip olduğu motor seçenekleriyle düşük yakıt tüketimi ve sınıfının en çevreci emisyon değerlerini ortaya koyuyor.

95 HP üreten 1,6 litre dizel motor, 5 ileri manuel şanzımanla (210 Nm tork) birlikte sunuluyor. 144 g/km gibi düşük bir CO2 emisyon değerlerine sahipken, yakıt tüketimi de 5,5 lt/100 km’ye kadar düşüyor.

300 Nm tork ve 115 HP üreten 1,6 litre dizel motor ise, 6 ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor. Stop & Start sistemiyle 133 g/km emisyona ve 5,1 lt/100 km ortalama tüketime sahip.
122 HP ve 150 HP güçlerle tercih edilebilen 2,0 litre turbo dizel motor ise, 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Bu motor 340 Nm ve 370 Nm tork seviyeleriyle daha yüksek taşıma kapasitelerine sahip. CO2 emisyonu 139 g/km ve yakıt tüketimi ise yalnızca 5,3 lt/100 km.

TOYOTA PROACE VERSO
Seyahat kavramına tamamen yeni bir boyut kazandıran çok amaçlı Proace Verso gerçek bir MPV esnekliği sunuyor. Kullanıcının hayatını kolaylaştıran ve kullanım kolaylığı sağlayan; açılabilir bagaj kapağı camı, otomatik sürgülü kayar kapı, geri görüş kamerası ve panoramik cam tavan gibi yüksek ekipman seviyesi Proace Verso’yu rakiplerinden farklı kılıyor.

İç tasarımda ise yalın tasarımıyla dikkat çeken konsol, analog göstergeler ve ergonomik kumanda düğmeleriyle şık bir görünüm sunarken kullanım kolaylığını da destekliyor. Geniş görüş açıları kadar SUV benzeri yüksek oturma pozisyonu da çevreye hakim bir sürüş gerçekleştirme imkanı veriyor. Orta konsola entegre renkli, dokunmatik multimedya ekran da Proace Verso’nun standart donanım özellikleri arasında bulunuyor.

Proace VERSO 5308 mm uzunluk, 3275 mm dingil mesafesine sahip. Bagaj hacmi ise 980 litre ile 1600 litre arasında değişiyor.
Özel taşımacılık yapan işletmeler, VIP transfer amaçlı kullanıcılar ve geniş aileleri hedefleyen Proace VERSO’da kauçuk zemin kaplaması ve kaliteli döşemeleri ile konfor düzeyini yukarıya taşıyor. Bu versiyon 9 koltuklu oturma düzenine sahip.

PROACE VERSO'NUN MOTORLARI SINIFININ EN İYİ CO2 DEĞERLERİNE SAHİP
Güçleri 115 ile 177 HP arasında değişen üç farklı dizel motor alternatifi söz konusu. Motor seçenekleri her biri sınıfının en iyi CO2 emisyon değerine sahip manuel veya otomatik şanzımanıyla kombine ediliyor. 1,6 litrelik turbo dizel motor 115 HP güce ve 240 Nm torka sahip Proace Verso, 6 ileri manuel şanzımanla sipariş edilebiliyor.

2.0D-4D motorun ise 150 HP ve 177 HP olmak üzere iki farklı güç versiyonu bulunuyor. 150 HP güce ve 370 Nm torka sahip versiyon manuel şanzımanla sunulurken, 177 HP güce ve 400 Nm torka sahip versiyon ise altı kademeli otomatik şanzımanla kombine ediliyor. En tutumlu motor seçeneği 5,2 lt/100 km tüketim ve 137 g/km CO2 emisyon değerine imza atarken, en güçlü versiyonda tüketim 5,9 lt/100 km’ye ve CO2 emisyon değeri ise 155 g/km’ye ulaşıyor.

YÜKSEK GÜVENLİK STANDARTLARI 
Güvenlik standartları ise herhangi bir Toyota aracından beklendiği gibi üst seviyede. Yeni Proace VAN ve Proace Verso Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız almayı başarırken, her Toyota modeli gibi kapsamlı 3 yıl/100 bin km garantisi altında bulunuyor. 



Son Güncelleme: 13.09.2016 14:08
Anahtar Kelimeler:
ING TürkiyePınar Abay
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37