banner55

KESK yüzde 30 zam talep edecek

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, tüm kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılmasını talep edeceklerini söyledi.

24 Nisan 2012 Salı 13:01
KESK yüzde 30 zam talep edecek

 Özgen, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapılan değişikliklerde, uluslararası sözleşmeler ile evrensel sendikal normların yok sayıldığını ileri sürdü.

KESK'in, 11 farklı hizmet kolunda örgütlü bulunan sendikalarından ve örgütsüz kamu çalışanlarından aldığı yetkiyle, toplu sözleşme taleplerini belirlediğini ifade eden Özgen, bu kapsamda, maaşların, 4 kişilik bir aile için Ocak 2012 tarihi itibarıyla kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç 2 bin 145 liraya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Özgen, tüm kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını, 2012 için bu düzenleme yapılırsa, 2013 yılı için gerçekleşen enflasyon, büyüme oranı ve refah payı toplamı kadar ücret artışı talep ettiklerini bildirdi.

Tüm ek ödemelerin temel ücrete eklenerek, emekli aylıklarına yansıtılmasını isteyen Özgen, ikramiye almayan her kamu çalışanı için 1. ve 7. aylarda olmak üzere, temel ücret olan 2 bin 145 lira tutarında iki ikramiye ödenmesini talep etti.

Özgen, ''TÜİK Madde Fiyatları İstatistikleri'ne göre, Ocak 2012 itibarıyla ortalama kira bedeli olan 550 lira kira yardımı, 257 lira aile yardımı, günlük 9 lira yiyecek yardımı, temel ücretin iki katı tutarında (4 bin 292 lira) evlenme yardımı, 2 bin 145 lira doğum yardımı, temel ücretin iki katı tutarında doğal afet yardımı, temel ücretin 3 katı (6 bin 435 lira) tutarında ölüm yardımı ödenmesini talep ediyoruz'' dedi.

Kamu çalışanlarının maaşlarına uygulanan vergi diliminin sabitlenmesini ve maaşların vergi dilimi artışından etkilenmemesini isteyeceklerini kaydeden Özgen, eşit işe eşit ücret uygulanmasının hayata geçirilmesini, ek ödemelerden yararlanamayan emeklilere telafi ücreti ödenmesi gerektiğini kaydetti.

Özgen, kamu çalışanlarının kadrolu istihdam edilmesi ve siyaset yapma yasağının kaldırılması gibi taleplerin de içinde bulunduğu, ''toplu sözleşme taleplerini'' bugün Devlet Personel Başkanlığı'na sunacaklarını kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Son Güncelleme: 24.04.2012 13:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37