banner55

Macar ve Türk firmaları arasında işbirliği artıyor

Macar ve Türk firmaları arasında işbirliği artıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Mayıs 2018 Çarşamba 11:39
Macar ve Türk firmaları arasında işbirliği artıyor
ALX Hungary, Macar ve Türk firmaları arasında karşılıklı işbirliği fırsatları yaratmaya devam ediyor. Türk MC Filtre ve Naturwell ile Macar Rimoczi ve R'Care firmaları arasında distribütörlük anlaşması imzalandı.

Macaristan’ın dış ekonomik ilişkilerine katkıda bulunmak ve Macaristan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla 2015 yılında kurulan ALX Hungary, Türk ve Macar firmalarına işbirliği fırsatları yaratmaya devam ediyor.

ALX Hungary, bu kapsamda Türk MC Filtre firması ve Macar Rimoczi firmasını Samsun’da düzenlenen toplantıda bir araya getirdi. İki firma arasında yapılan görüşmeler sonucunda distribütörlük anlaşması gerçekleştirildi. Anlaşmaya Rimoczi Satış Müdürü Tibor Tasko ile MC Filtre’nin Sahibi Osman Öğüten imza attı. MC Filtre, anlaşma kapsamında bir yıl içerisinde özellikle Marmara Bölgesi’nde yer alan potansiyel müşterilere Macar firmaya ait ürünlerin satışını yapacak.

Macar Rimoczi endüstriyel filtre, MC Filtre ise ağır araç filtre grubunda üretim yapıyor. Rimoczi, Avrupa’da boyahanesi olan sanayi ve ilaç firmalarına satış yaparken MC Filtre de başta otomotiv sektörü olmak üzere yurtiçi ağırlıklı çalışıyor. Rimoczi, Avrupa’da yapacağı araştırma sonucu, potansiyel gördüğü taktirde MC Filtre’nin ürünlerini de Avrupa’da pazarlayacak.

Expomed Fuarı, yeni bir işbirliğinin kapısını araladı

ALX Hungary’nin Avrasya’nın lider fuarı EXPOMED’de temsilciliğini üstlendiği Macar medikal firması R'Care de ilaç ve medikal sektöründe Türkiye ve Azerbaycan’da faaliyet gösteren Naturwell firması ile işbirliğine gitti. Firma yetkililerinin yaptığı ikili görüşmeler sonucunda Naturwell, R’Care’nin tek yetkili distribütörü oldu. Anlaşma ile birlikte R’Care’nin üretmiş olduğu ürünlerin Türkiye, Azerbaycan ve İran pazarlarında satış hakkı 3 yıllığına Naturwell’in oldu.

ALX HUNGARY HAKKINDA

Polat Holding’e bağlı ortaklığı olan ALX HUNGARY, henüz keşfedilmemiş fırsatlar ve sinerjilerden yararlanarak Macaristan’ın dış ekonomik ilişkilerine katkıda bulunmak ve onu çeşitlendirmek amacıyla 2015 yılında 'ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi' olarak kurulmuştur. 2016 yılında mevcut Macaristan odaklı yapısının yanı sıra çok uluslu bir Dış Ticaret firmasına dönüşümünü gerçekleştirmiş ve ALX HUNGARY unvanıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Halihazırda Macaristan devleti tarafından Macaristan’a yatırımcı ve ihracatçı bulunması amacıyla yetkilendirilen ALX HUNGARY, Macaristan Ulusal Ticaret Ajansı (MNKH) Türkiye ve Yunanistan temsilcisidir.

ALX HUNGARY'in dış ticarete yönelik Türkiye’de merkez İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep’te, Yunanistan’da Atina’da ve Macaristan’da Budapeşte’de ofisleri bulunmaktadır. ALX HUNGARY grubunun Macaristan’daki temsilciliği ALX Magyar Török Kereskedelmi Kft. altında, Yunanistan temsilciliği ise ALX Greece altında faaliyet göstermektedir. Geleneksel olarak uyumlu politik ilişkilerin ve teşvik edici ekonomik durumun, yeni iş olanakları için sağlam bir temel oluşturduğuna inanan ALX HUNGARY’in önceliği, ürün ve hizmetleri ile ulusal sınırların dışına çıkmaya hazır yeni şirketleri uluslararası ticari faaliyete çekmektir.

Yatırımcılar http://www.alx.com.tr adresinden veya 0212 210 30 60-61 nolu telefondan ulaşabilirler. 


Son Güncelleme: 30.05.2018 11:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37