banner55

MESS, Avrupa’nın en büyük işveren örgütlerinden CEEMET yönetiminde

MESS, Avrupa’nın en büyük işveren örgütlerinden CEEMET yönetiminde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ekim 2019 Çarşamba 11:09
MESS, Avrupa’nın en büyük işveren örgütlerinden CEEMET yönetiminde

 

200 bin işletmeyi temsil eden kuruluşun yönetimindeki 5 daimi üyeden biri Türkiye oldu.
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), yaklaşık 35 milyon kişiye istihdam sağlayan 200 bin işletmeyi temsil eden Avrupa’nın en büyük işveren örgütlerinden CEEMET’te Yönetim Kurulu daimi üyesi oldu. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, CEEMET’teki yeni görevle beraber, Türk metal sanayisinin uluslararası alandaki yön gösterici misyonunu ileriye taşıyacağını vurguladı. 

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 200 bin işletmeyi temsil eden Avrupa nezdindeki en büyük işveren örgütlerinden biri olan Avrupa Metal, Mühendislik ve Teknolojiye Dayalı Sanayi İşverenleri Konseyi (CEEMET) Yönetim Kurulu'nda daimi üyelik görevini üstlendi. Önceki iki dönem boyunca Doğu Avrupa bölgesini temsilen CEEMET Yönetim Kurulu’nda yer alan MESS, bundan böyle Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya ile beraber daimi üyelik koltuğunda oturarak Türkiye’yi temsil edecek.

Yeni göreve ilişkin açıklama yapan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, CEEMET’e 1977 yılında üye olan Sendikamız, o dönemden bu yana Türk metal sanayisinin Avrupa ile entegrasyonunda rol üstleniyor. Bu yeni görevle beraber, ülkemizin ve metal sanayisine öncülük eden üyelerimizin uluslararası alandaki yön gösterici misyonunu bir adım ileriye taşıyoruz” dedi.

TÜRKİYE KRİTİK BAŞLIKLARDA
DOĞRUDAN SÖZ SAHİBİ OLACAK

Özgür Burak Akkol, CEEMET çatısı altındaki yeni görevin Türk metal sanayisinin uluslararası alanda geldiği noktanın bir göstergesi olduğunu vurguladı. Akkol, açıklamasında şunlara değindi; “Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracat alanlarındaki lider kuruluşlarını temsil eden MESS, ülke ekonomisine yön veren kurumlar arasında yer alıyor. 200 bine yakın kişiye doğrudan istihdam sağlayan 219 üyemizin yurtiçi hasılaya katkısı, 70 milyar doları buluyor.
Sendikamızın CEEMET’te doğrudan Türkiye’yi temsil edecek olması, ülkemizin ve ekonomimizin lokomotifi olan metal sanayisinin uluslararası alandaki önemini teyit eden bir gelişmedir. MESS, daimi üye sıfatıyla Türkiye adına, sanayide dijitalleşme, nitelikli işgücü oluşturulması, sosyal diyalog gibi kritik başlıklarda doğrudan söz sahibi olacak ve uluslararası arenada çalışma hayatına yön veren öncü kuruluşlardan biri olma misyonunu güçlendirecektir.” 

Merkezi Brüksel’de bulunan CEEMET, yaklaşık 35 milyon kişiye istihdam sağlayan Avrupa sanayisinin öncüsü konumundaki 200 bin işletmeyi temsil ediyor. 1962’de WEM (Western European Metal Trades’ Employers’ Association) adıyla kurulan ve 2004 yılında mevcut ismini alan CEEMET’in faaliyet yürüttüğü metal, mühendislik ve teknoloji bazlı sektörler, istihdam düzeyi ve katma değer açısından Avrupa’nın en büyük sanayi gücünü oluşturuyor. AB düzeyinde resmi olarak tanınan sektörel sosyal ortak statüsüne sahip olan CEEMET, metal ve imalat sanayisindeki diğer oluşumlarla da koordineli çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Son Güncelleme: 02.10.2019 11:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37