banner55

MUTSO yönetiminden, ERMAŞ COANTE'ye övgü

MUTSO yönetiminden, ERMAŞ COANTE'ye övgü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ekim 2018 Çarşamba 13:29
MUTSO yönetiminden, ERMAŞ COANTE'ye övgü


Muğla'
da 2018 yılında faaliyet göstermeye başlayan, Ermaş Mermer’in kuvars esaslı kompoze plaka fabrikası Ermaş Coante’yi ziyaret eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) yönetimi, çalışmalarında başarılar diledi ve işleyiş hakkında bilgi aldı.

Muğla’da 2018 yılında faaliyet göstermeye başlayan, Ermaş Mermer’in kuvars esaslı kompoze plaka fabrikası Ermaş Coante’yi ziyaret eden MUTSO yönetimi, çalışmalarında başarılar diledi ve işleyiş hakkında bilgi aldı.

COANTE HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Dişcigil, Mustafa Karataş, Selma Ünal ve Ömer Öcal, Ermaş Coante’yi ziyaret etti. 10 Ekim Salı günü gerçekleştirilen ziyarette MUTSO yönetimi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Ercan ve Genel Müdür Kenan Erdem ile görüşerek 2018 yılında kurularak faaliyete geçen Ermaş Coante’nin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi.
FİYATTA REKABETTEN ZİYADE TASARIMDA REKABET

Kuvars esaslı kompoze plaka fabrikası Ermaş Coante hakkında bilgi veren Genel Müdür Kenan Erdem, "Bu yıl yavaş yavaş başlamak adına daha çok yurt içine yoğunlaşmayı hedeflemiştik. Takdir edersiniz ki ihracat, bugün çıktık yarın başladık olmuyor. Ancak son gelişmeler, ihracat adımlarımızı hızlı atmamızı sağladı. 

Doğru ürünler yaptığımız için ihracatta da doğru başlangıçlar yapabilecek pozisyonu bulduk. Güzel olan tarafı ihracatta büyük alıcıların bize gösterdikleri ilgiydi. Özellikle endüstriyel ürünlerde firmaların beklediği, fiyatta rekabetten ziyade arzdaki sürekliliği sağlamanız. 

Biz bu konuda iddialı olduğumuzu gösterdik. Biz gerçekten endüstriyel bir ürün yapıyoruz. Her ne kadar doğal taşın ikamesi gibi gözükse de Muğla ve bölgesi için değer katacak bir ürün yapıyoruz. Önemli olan fiyatta rekabetten ziyade tasarımda rekabet" ifadelerine yer verdi.

HEDEF 2019 YILINDA YÜZDE 80 İHRACAT
Hedef, 2019’da Yüzde 80 İhracat Kendi fiyatlandırmasını oluşturacak ürünler ürettiklerinin altını çizen Erdem, ihracat hedefleriyle ilgili şunları kaydetti: 

Yaklaşık 8 aydır üretimdeyiz. Yaklaşık 300 bin m2’lik bir rakamı yakaladık. Bunun yüzde 90’ını sattık zaten. Bu da benzerleri açısından çok iyi bir başlangıç. 2018 bizim için yurt içine yoğunlaştığımız ve yeni ürünler geliştirdiğimiz bir zamandı. 

İhracata yaklaşık bir aydır başladık. Başlangıçta ihracat hedefimiz 2018 yılı için sıfır iken, üretimimizin yaklaşık yüzde 30’unu ihracata vereceğiz gibi görünüyor. 2019 yılı hedefimiz ise, ürettiğimizin yüzde 80’ini ihracata vermek. Kuvars bizim doğal kaynağımız. Biz kuvarsı dışarıyı satmaktansa, onu işleyerek daha değerli hale getiriyoruz. 


Son Güncelleme: 10.10.2018 13:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37