banner55

Rekor kıran ödüllü asansörler

Rekor kıran ödüllü asansörler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Eylül 2018 Pazartesi 16:21
Rekor kıran ödüllü asansörler
Mitsubishi Electric yüksek hızlı, konforlu, emniyetli ve yüksek enerji verimliliğine sahip asansörler geliştiriyor.

Türkiye'de ve dünya genelinde yer aldığı prestijli projelerle adından sıkça söz ettiren teknoloji devi Mitsubishi Electric; yüksek hızlı, konforlu, emniyetli ve yüksek enerji verimliliğine sahip asansörler geliştiriyor. 

Çin'in en uzun binası olan Şanghay Kulesi'nde bulunan asansörleriyle; en hızlı asansör, bir binada bulunan en uzun seyahat mesafesine sahip asansör ve en hızlı çift katlı asansör olmak üzere üç ayrı kategoride Guinness Dünya Rekoru kıran Mitsubishi Electric, pek çok farklı ödülün de sahibi. 

Asansör ve yürüyen merdivenleri denetleyen bağımsız denetleme kuruluşu Liftinstituut’un 2017 yılında ilk kez Türkiye’de düzenlediği ‘Yılın En İyi Asansör ve Yürüyen Merdiven Yarışması’nda üç dalda ödül alan Mitsubishi Electric; ‘Yılın En İyi Elektrikli Asansör Montajı & Yılın En İyi Yürüyen Merdiven Montajı’, ‘Yılın En İyi Asansör Bakımı’ ve ‘Yılın En İyi Yürüyen Merdiven Bakımı” ödüllerini de kazandı. 

Üstelik tüm bunları yaparken; kabin içi yüke göre asansör hızını belirleme, ısı enerjisini bina elektrik şebekesine kullanılabilir enerji olarak geri verme, çağrı almadığında ya da trafik yoğunluğu azaldığında kendini uyku moduna alma gibi pek çok özelliği ile ciddi oranda enerji tasarrufu sağlıyor ve üretimde karbon ayak izini azaltıyor.


Dünyada teknoloji denildiğinde pek çok farklı sektörde akla gelen ilk markalardan Mitsubishi Electric, asansör konusunda da iddialı. İnovatif ürün ve çözümleriyle dikkat çeken Mitsubishi Electric, asansörlerinde sadece yüksek hız ile değil aynı zamanda konfor, emniyet ve yüksek enerji verimliliği ile de öne çıkıyor. 

Mitsubishi Electric, çevre yönetimi konusundaki tutumunu ifade eden 'Eko Değişim' (Eco Changes) ilkesi çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde olduğu gibi asansörlerin üretiminden montajına kadar her aşamada da çevreye duyarlı hareket ediyor. Mitsubishi Electric’in ileri teknolojisiyle üretilen yeni nesil ürünler, uzman kadrosunun danışmanlık, montaj ve bakım konularındaki deneyimiyle birleşerek yüksek müşteri memnuniyeti sağlıyor.

ÖDÜLE VE REKORA DOYMUYOR


Asansör ve yürüyen merdivenleri denetleyen uluslararası kuruluş Liftinstituut’un 2017 yılında ilk kez Türkiye’de düzenlediği ‘Yılın En İyi Asansör ve Yürüyen Merdiven Yarışması’nda üç dalda ödül alan Mitsubishi Electric, ‘Yılın En İyi Elektrikli Asansör Montajı & Yılın En İyi Yürüyen Merdiven Montajı’, ‘Yılın En İyi Asansör Bakımı’ ve ‘Yılın En İyi Yürüyen Merdiven Bakımı” ödüllerini kazandı. 
Marka yine 2017 yılında en hızlı asansör, bir binada bulunan en uzun seyahat mesafesine sahip asansör ve en hızlı çift katlı asansör olmak üzere üç ayrı kategoride Guinness Dünya Rekoru kırdı. Mitsubishi Electric’in 632 metre yüksekliğiyle Çin’in en uzun binası olan Şanghay Kulesi’nde bulunan bu asansörleri, geliştirilmiş güvenlik, üst düzey sürüş konforu, sessiz çalışma ve enerji tasarrufu avantajlarıyla da dikkat çekiyor.
 
ASANSÖR SİSTEMLERİ İLE PRESTİJLİ PROJELERE İMZA ATIYOR

Türkiye’de asansör sistemleri ile Quasar İstanbul – Fairmont Hotel İstanbul, Rönesans Tower Ataşehir, Tema İstanbul, Bursa Hilton Oteli, Çırağan Palace By Kempinski, Vadistanbul Bulvar ve Park Etapları gibi çok sayıda prestijli projede tercih edilen Mitsubishi Electric, dünyanın sayılı projelerinde de ilklere imza atıyor. 

1993 yılında Yokohoma'daki 70 katlı bir gökdelene, en yüksek hızında bile dikine duran bir madeni paranın devrilmemesini sağlayacak asansörleri kuran Mitsubishi Electric, Güney Kore’nin Busan kentinde bulunan LCT Landmark Kulesi’ne ülkenin en hızlı asansörlerini monte etmeye hazırlanıyor. 2019 yılında tamamlanacak LCT Landmark Kulesi projesi kapsamında, dakikada 600 metreye çıkabilecek asansörler yolcuları birinci kattan 100’üncü kata 52 saniyede çıkaracak. 

383,5 metrelik seyahat, Güney Kore’de bir asansörün kat edeceği en uzun mesafe olacak. Mitsubishi Electric, bu projede ultra yüksek hızlı asansörler için geliştirdiği ileri sürüş ve kontrol ekipmanı, ana aerodinamik kabin kapıları, aktif kılavuz makaralar ve çeşitli güvenlik cihazları gibi yenilikleri sayesinde üstün sürüş konforu, sessizlik ve güvenlik sağlayacak.

KARBON AYAK İZİNİ AZALTIYOR


Üretimde karbon ayak izinin azaltıldığı Mitsubishi Electric asansörleri, çağrı almadığında ya da binada trafik yoğunluğunun az olduğu zamanlarda kendini uyku moduna alarak kabinlerin aydınlatma ve fanlarını otomatik olarak kapatmasının yanı sıra bütün aydınlatmaların LED olarak uygulanması sayesinde de yüksek enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca son teknoloji grup kontrol sistemleri ile hem en yakın hem de en az enerji sağlayacak asansör çağrılara cevap veriyor. Bu sayede asansör trafiği etkilenmediği gibi yine enerji tasarrufu elde ediliyor.

KABİN İÇİ YÜKE GÖRE HIZINI BELİRLİYOR


Mitsubishi Electric tarafından icat edilen ve sadece Mitsubishi Electric asansörlerinde bulunan 'Değişken Voltaj' özelliği, kabin içi yüke göre asansör hızını belirleyen bir teknoloji. Ciddi oranda enerji tasarrufu sağlayan bu ileri teknoloji opsiyonel özellik sayesinde asansörler, 10 kişilik (800 kg) bir kabinde 1-3 kişi olduğunda saniyede 1,6 metre, 4-6 kişi olduğunda saniyede 2,5 metre ve 7-10 kişi olduğunda yine saniyede 1,6 metre ile çalışabiliyor. Bu sayede hem önemli miktarda enerji tasarrufu sağlanıyor hem de trafik rahatlatılıyor.

KARBONDİOKSİT SALINIMINI AZALTIYOR 


Asansör kabini dolu olarak aşağıya inerken ya da boş olarak yukarı çıkarken, kullanılan özel bir sistem ile elektrik üretilip bina elektrik şebekesine geri verilebiliyor. Opsiyonel olarak sunulan Regeneration özelliği sayesinde yüzde 35’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanırken, yılda yaklaşık olarak 1.400 kg karbondioksit salınımı azaltılabiliyor. 

HEM YERDEN HEM ENERJİDEN TASARRUF


Mitsubishi Electric bütün asansör sistemlerinde, 'Sabit Manyetik Alanlı Dişlisiz Motor' teknolojisini uygulayarak yağlamayı minimize ediyor. Bu teknoloji sayesinde motorlar küçülüyor. Böylece makine dairesi alanında hem yer hem de enerji tasarrufu sağlanıyor.

KONFORLU VE SESSİZ YOLCULUK 


'Değişken Voltaj Değişken Frekans' teknolojisini icat ederek asansör tahrik sistemine uygulayan Mitsubishi Electric, bu teknolojiyi asansörlerin ana tahrik motorları ile kapı motorlarında da kullanıyor. Sonuç olarak gürültü ve sarsıntıyı minimuma indirerek yüksek kaliteli, konforlu ve sessiz bir yolculuk sağlıyor.

MİTSUBİSHİ ELECTRİC CORPORATİON HAKKINDA 


Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 95 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. 

Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi 'Changes for the Better' (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi 'Eco Changes' (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2017’de sona eren mali yılda 4,238.6 milyar Yen (37.8 milyar USD*) konsolide grup satışı elde etti. 
  
MİTSUBİSHİ ELECTRİC'İN TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİ HAKKINDA

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri ile görsel veri sistemlerinden oluşuyor. Nisan 2016’da Türkiye’de ev tipi klima geliştirme ve üretim şirketi kuran Mitsubishi Electric, Aralık 2017’de Manisa fabrikasında üretime başladı. 
Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının üreticisi olan Mitsubishi Electric, uyduların yanı sıra Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile de tanınıyor. Ayrıntılı bilgi için; tr.mitsubishielectric.com 

MİTSUBİSHİ ELECTRİC ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN SİSTEMLERİ HAKKINDA

Mitsubishi Electric, ileri teknolojisi ile yüksek hızlı, konforlu, emniyetli ve yüksek enerji verimliliğine sahip asansörler geliştiriyor. Dünyanın tek spiral yürüyen merdiven üreticisi olan Mitsubishi Electric, dikey taşımacılık sektöründe de lider markalardan biri konumunda. 

Marka, standart ürünlerden spiral yürüyen merdiven gibi özel ürünlere kadar farklı ürünler üretiyor. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde öncü teknolojisi ile hizmet veren Mitsubishi Electric, Çin'deki 632 metre yüksekliğe sahip Shanghai Tower projesinde dünyanın en hızlı (saniyede 20,5 metre) asansörlerine de imza attı. 


Son Güncelleme: 10.09.2018 16:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37