banner55

Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt konteyner hattı kuruluyor

Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt konteyner hattı kuruluyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ağustos 2017 Cuma 19:35
Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt konteyner hattı kuruluyor

Türkiye ile Katar arasındaki ticaretin kolaylaştırılması amacı ile yapılan işbirliği için imzalar atıldı. Safiport Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında direkt deniz nakliyatı seferleri düzenlenmesine ilişkin anlaşma sağlandı, anlaşmaya ilişkin toplantı İzmir Swiss Otel’de, imza töreni ise İzmir Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

Katar tarafından Charlotte Trading and Contracting Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ekselansları Şeyh Hamad bin Thamer J. M. Al Thani ile Türkiye tarafından Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Safi, Katar’ın Doha Hamad Limanı ile Türkiye’nin Safiport Derince Limanı arasında karşılıklı olarak konteyner, dökme ve genel kargo yükleri için direkt deniz nakliyatı seferleri başlatılması konusunda yaptıkları anlaşma ile ilgili imza töreni gerçekleşti. 

Bu yeni hat sayesinde her hafta karşılıklı seferler ile Türkiye’den Katar’a gıda ve tüketim maddeleri ile sanayi ürünleri; Katar’dan Türkiye’ye Katar ihraç ürünleri sevkiyatı yapılması planlanıyor. Taraflar 2017 yılının Kasım Ayı’ndan başlamak üzere düzenli deniz taşımacılığı seferleri gerçekleştirmek için gerekli hazırlıklarını bu süre zarfında tamamlamak ve gerekli yapılanmaları oluşturmak konusunda yaptıkları mutabakatı geçtiğimiz günlerde yapılan imza töreninde kamuoyu ile paylaştı.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi: 
Katar ile ticaret hacmimiz yılda 5 milyar dolara çıkabilir

Söz konusu anlaşmanın Türkiye’den Katar’a direkt ürün getirilmesi ve götürülmesini içerdiğini anlatan Safi şu bilgileri verdi: 

İşbirliği kapsamında ortak gemiler alacağız. Binlerce firmadan aldığımız mallar 10-12 günde Katar’da raflarda olabilecek. Çok yakın zamanda ilk gemi seferini yapmak için çalışıyoruz. Hem maliyetin hem de sürenin azaltılacağı bu iş modeli, ciddi bir istihdam efekti de yaratacak. Bu model aynı zamanda Arap Yarımadası’na da örnek olacak. Katar ile yaptığımız anlaşma sayesinde yılda 5 milyar dolarlık iş hacmi sağlanacak. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk yanımızda olan ülkelerden birisi olan Katar, 5 Haziran’da abluka altına alındığında yanlarında ilk Türkiye’yi buldu. Bu nedenle Katar ile bir gönül bağımız var. 

Katar’ın abluka nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Hakan Safi Gıda malzemeleri Katar’a 1 ay sonra ulaşabiliyor. Oysa bu anlaşma ile gıda ve tüketim malzemelerinin Katar’a deniz yoluyla 12 günde daha az maliyetle ulaşmasını sağlayacağız. Onlardan da LPG gibi petro-kimya ürünlerini Türkiye’ye getireceğiz. Karşılıklı büyük bir ticaret hacmi yaratacak bu işbirliği ekonomimiz için çok önemli.

SAFİ: 10 YILDA GÜNEY KORE’Yİ YAKALAYABİLİRİZ
Safiport Derince’yi Singapur Limanı gibi yapmak için çalışıyoruz

Derince Limanı’nın işletmesini Özelleştirme İdaresi’nden 543 milyon dolara alan Safi Holding, yaklaşık 500 milyon dolar inşaat yatırımı ile birlikte limanda 1 milyar dolara yakın bir yatırım hedefliyor. 

Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında limanların önemine dikkat çeken Safi: 

"Genç nüfusumuz ve üretim kabiliyetimiz ile ülkemizin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyorum. Ülke olarak son iki yılda zor günler yaşadık ancak artık önümüz çok açık, 10 yılda Güney Kore’yi yakalayabiliriz. Safiport Derince  yapılandırma projemiz için 18 dev liman gezdim, hedefimiz Derince’yi Singapur Limanı kadar büyük ve önemli hale getirmek" dedi. 


Son Güncelleme: 11.08.2017 19:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37