Şişecam 'Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi' ile enerji sektörünün Oscar'ını aldı

Şişecam 'Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi' ile enerji sektörünün Oscar'ını aldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Mayıs 2017 Pazartesi 15:37
 Şişecam 'Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi' ile enerji sektörünün Oscar'ını aldı


Şişecam Topluluğu 'Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi' ile enerji sektörünün Oscar’ı olarak bilinen 'ICCI Enerji Ödülü'ne layık görüldü.

Düzcam, Cam Ev Eşyası, Cam Ambalaj ve Kimyasallar olmak üzere dört ana iş grubunda küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam’ın Mersin Fabrikası 'Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi' ile Türkiye enerji sektörünün Oscar’ı olarak bilinen 'ICCI Enerji Ödülü'nü almaya hak kazandı.

İstanbul WOW Convention Center'da bu yıl altıncısı düzenlenen törende ödülü Şişecam
Topluluğu adına Kurumsal Gelişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı Serdar Gencer, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız’dan aldı.

Enerji Verimlilik Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen “ORC (Organic Rankine Cycle) Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi” ile ‘Atık Isı’ alanında ödüllendirilen Şişecam Düzcam’ın Mersin Fabrikası, cam endüstrisindeki inovatif yönü ve uygulamalarındaki başarısı nedeniyle ‘ICCI Enerji Ödülü’ne layık görüldü.

Şişecam Topluluğu bünyesindeki Şişecam Düzcam’ın Bursa-Yenişehir Fabrikası ile 2014 yılında da ‘Atık Isı Enerji Üretim Projesi’ ile Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri (SEVAP) kategorisinde 'En Başarılı Endüstriyel İşletme' ödülüne layık görülmüştü.

ICCI Enerji Ödülleri Hakkında
2011 yılından beri her sene düzenlenen, Türkiye enerji gücünü üreten lider firmaların en iyilerinin ödüllendirildiği, Türkiye enerji sektörünün oscarları olarak bilinen 'ICCI Enerji Ödülleri' Töreni'nin altıncısı bu yıl 2 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul WOW Convention Center' da gerçekleştirilmiştir.

ICCI Enerji Ödülleri her sene enerji sektörünün üst düzey yetkililerini, bakanlık, kurum ve dernek yetkililerini ve akademisyenleri İstanbul' da bir araya getirmektedir. 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı açılışından bir gün önce gerçekleştirilecek Enerji Ödülleri Töreni ile ICCI 2017 bu sene Mayıs’ın ilk haftası Enerji Sektörünü birçok etkinlik ile İstanbul' da bir araya getirmektedir.
Detaylı bilgi için : http://www.icci.com.tr/tr/fuar-hakkinda/oduller-ya...

Şişecam Topluluğu Hakkında
Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. 'Düzcam, Cam Ev Eşyası, Cam Ambalaj ve Kimyasallar' olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır.
Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir. Şişecam, 80 yılı aşkın deneyimi, 21 binden fazla çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir. 


Son Güncelleme: 15.05.2017 15:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37