banner55

Tüpraş, üretim kapasitesini 30 milyon tona yükseltti

Tüpraş, üretim kapasitesini 30 milyon tona yükseltti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Mayıs 2019 Salı 20:05
 Tüpraş, üretim kapasitesini 30 milyon tona yükseltti


Türkiye'nin
lider sanayi kuruluşu Tüpraş, 2017 yılından itibaren gerçekleştirilen modernizasyon ve darboğaz giderme yatırımlarınının etkisi ile, toplam üretim kapasitesini 28.1 milyon tondan 30 milyon tona yükseltti. 

Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Tüpraş olarak Türkiye’de sanayileşmenin öncüsü konumumuzla, güçlü ve dinamik yapımızla ve modernizasyon yatırımlarımızla sürekli gelişimimizi sürdürüyoruz. Enerji verimliliğimizle, üretim kapasitemiz ve kârlılığımızı artırmaya yönelik stratejilerimiz doğrultusunda yatırımlar gerçekleştirerek, hissedarlarımız, iş ortaklarımız ve ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin lider sanayi şirketi Tüpraş, enerji verimliliği, üretim kapasitesi ve kârlılığını artırmaya yönelik stratejileri doğrultusunda yatırımlara devam ediyor. Bu kapsamda 2017 yılından itibaren hayata geçirilen modernizasyon ve darboğaz giderme yatırımları sonrası yapılan başvurular neticesinde EPDK tarafından,  rafinerilerimizin toplam yıllık ham petrol işleme kapasitesi 28,1 milyon tondan 30 milyon tona yükseltilmiştir.
 
Modernizasyon çalışmaları kapsamında Tüpraş’ın lisans tadilleri tamamlanan İzmir Rafinerisi ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon tondan 11.9 milyon tona, İzmit Rafinerisi ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon tondan 11.3 milyon tona, Kırıkkale Rafinerisi ham petrol işleme kapasitesi 5 milyon tondan 5.4 milyon tona, Batman Rafinerisi yıllık ham petrol işleme kapasitesi ise 1.1 milyon tondan 1.4 milyon tona ulaştı. 

Sürdürülebilir büyüme için iş sağlığı ve güvenliğinin vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Tüpraş olarak Türkiye’de sanayileşmenin öncüsü konumumuzla, güçlü ve dinamik yapımızla ve modernizasyon yatırımlarımızla sürekli gelişimimizi sürdürüyoruz. Enerji verimliliğimiz, üretim kapasitemiz ve kârlılığımızı artırmaya yönelik stratejilerimiz doğrultusunda yatırımlar gerçekleştirerek, hissedarlarımız, iş ortaklarımız ve ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam ediyoruz. Emniyetli çalışma ortamı ise vazgeçilmez önceliğimizi oluşturuyor. Tüm iş süreçlerimizde, 'Geleceğim Emniyetim' bakış açısıyla emniyet gösterge ve standartlarımızı da üst seviyelere taşımayı sürdürüyoruz.”
 
2018 yılında toplam 199 milyon dolar yatırım harcaması gerçekleştiren Tüpraş, özelleştirme sonrasındaki toplam yatırım tutarını 6 milyar doları rafinaj alanında olmak üzere toplamda 6,5 milyar dolara ulaştırmıştı. 
Son Güncelleme: 08.05.2019 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37