Vergi ve SGK borçları yapılandırılıyor

Vergi borcunda 30 Haziran'a kadar olan borçlar yapılandırılacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Temmuz 2016 Perşembe 17:27
Vergi ve SGK borçları yapılandırılıyor
Vergi borcunda 30 Haziran'a kadar olan borçlar yapılandırılacak.

Maliye Bakanı Ağbal, "30 Haziran 2016 tarihine kadar vergi borcu ve sigorta primi borcu olanlara taksitle yeniden yapılandırma getiriyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal "30 Haziran 2016 tarihine kadar vergi borcu ve sigorta primi borcu olanlara taksitle yeniden yapılandırma getiriyoruz" dedi.

NTV'de soruları yanıtlayan Ağbal, şöyle konuştu:

"Vergi borçlarına yeniden yapılandırma getiriyoruz. Daha önce yapılan yeniden yapılandırmayı ihya etmek yerine bir kez daha yeniden yapılandırma yaptık. 30 Haziran 2016 tarihine kadar vergi borcu ve sigorta primi borcu olanlara taksitle yeniden yapılandırma getiriyoruz.

Peşin ödemeye büyük bir teşvik getiriyoruz. 18 aya kadar taksit uygulayacağız. Şu anda vergide 90 milyar TL tutarında yeniden yapılandırılacak tutar var.

4,5-5 milyon vatandaşımız bu düzenlemeden yararlanacak. Vergi+prim olarak 160 milyar TL tutarı yeniden yapılandırmış olacağız. İhtilaflı kamu alacakları için bir yeniden yapılandırma getiriyoruz. Son 5 yıla ilişkin olarak matrah artırımı düzenlemesi yapıyoruz. Kasa ve ortaklardan alacak hesaplarına ilişkin de düzenleme yapıyoruz, dolayısıyla stok düzenleme imkanı getiriyoruz.

Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız. Sadece yurt dışı değil yurt içindeki kayıt dışı varlıklara kayıt imkanı tanıyoruz." 
Son Güncelleme: 22.07.2016 00:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37