Yıldırım:30 bin işçi servislerle geldi, geri gitti

Yıldırım:30 bin işçi servislerle geldi, geri gitti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Aralık 2016 Cuma 16:44
Yıldırım:30 bin işçi servislerle geldi, geri gitti



Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, yaklaşık 200 firmanın bulunduğu organize sanayi bölgesinde elektrik kesintisi nedeniyle üretimin durduğunu söyledi. Dün akşamdan bu yana enerji alamadıklarını hatırlatan 
Vahit Yıldırım şöyle konuştu:

"Sanayiye baktığımızda en önemli olmazlarsa olmazlardan bir tanesi enerji. Dün akşamdan beri enerji alamıyoruz. Aslında bunu iki şekilde değerlendirmek lazım. Bir tanesi tam net değil, elektrikler neden kesik ve sanayide neden enerji yok? Farklı farklı bilgiler geliyor. İkincisi de katılımcılarımıza bu konuyla ilgili bilgi vermemiz lazım ama doğru bilgiler veremiyoruz.

Bugün sabah bütün işyerlerinde çalışma olduğu için işçiler geldi ama sabah yine enerji yoktu. 30 bin kişi servislerle geldi. Tekrar bir saat sonra servisleri geri çağırdılar. Aynı servislerle bu insanlar geri gönderildi. Ve hala yetkili bir ağızdan net bir açıklama olmaması da üzücü."

'DOĞALGAZDAN ELEKTRİK ÜRETİMİNİN YANLIŞLIĞI GÖRÜLDÜ'

Doğalgazdan elektrik üretilmesini yanlış olduğunun görüldüğünü kaydeden Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim şu an aldığımız bilgilere baktığımızda, yetkili bir ağızdan olmasa da özellikle Türkiye'de enerji ile ilgili sıkıntı olduğu ve bundan dolayı bu elektrik kesintilerinin kaynaklandığı söyleniyor. Tabi bizler özellikle OSB yönetimi başında olan insanlar olarak belli sorumluluklarımız var. Katılımcılarımıza zamanında bilgi vermek durumundayız. Türkiye'de enerji açığının olabileceğini biz yıllardan beri belli periyotlarla dile getiriyoruz. En büyük sıkıntılardan bir tanesi de ülkemizin elektrik ihtiyacının ciddi bir rakamının doğalgazdan dönüştürülerek elektrik üretilmesi. Bu biraz da taşıma suyla değirmen döndürmeye benziyor. Maalesef bunun ne kadar yanlış olduğunu da görmeye başladık. Peki bu beklenen bir şey miydi? Evet, bu bana göre beklenen bir şeydi." 

'SANAYİ DURMUŞ DURUMDA, AÇIKLAMA BEKLİYORUZ' 

Vahit Yıldırım pazartesi günü ne yapacaklarına karar verebilmek için yetkililerin açıklama yapmasını bekledikleri belirterek,şunları söyledi:

"Yavaş yavaş ikinci çeyrekten sonra bu tehlikeyi görebiliyorduk. Bununla da karşı karşıya kaldık. Ama beklediğimiz bir şeyle de karşı kalmak insanı üzüyor. Özellikle enerji tarafıyla ilgili şeyler sadece bilinmiş bir sebepten olduğunda tabii ki söyleyecek bir şey yok. Bununla ilgili biz ne yapacağımızı, pazartesi günü neyle karşılayacağımızı bilmiyoruz. En azından resmi ağızdan bir açıklama olursa biz de katılımcılarımıza doğru bir şekilde bilgilendirirsek, pazartesi günü bölge sanayicimiz ve ülke sanayicimiz ne yapacağını bilir. Sanayi şu anda durmuş durumda. Sadece bu OSB'de 30 bin çalışanımız var. Buna diğer OSB'leri de kattığınızda kaybın ne kadar büyük olduğu ortaya çıkar."




Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 30.12.2016 18:35
Anahtar Kelimeler:
TekirdağSilahYakalamaYunus
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37