banner55

ZIM Line, DP World Yarımca'yı seçti

ZIM Line, DP World Yarımca'yı seçti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Mayıs 2019 Salı 14:27
 ZIM Line, DP World Yarımca'yı seçti
Dünyanın en büyük uluslararası konteyner operatörlerinden ZIM Line'ın Uzakdoğu ekspres servisi DP World Yarımca'ya da uğrayacak. ZMS servisi kapsamında Uzakdoğu'daki ana limanlardan bir konteynerin Yarımca'ya gelmesi ortalama 28 gün sürecek.  

Türkiye, Yarımca Mayıs 2019, DP World Yarımca Limanı, hizmet verdiği hatlar arasına uluslararası konteyner operatörü ZIM Line’ı da eklemiştir. Uzak doğu bölgesinden hizmet verecek olan Zim Line, “ZMS” ismini verdiği bu servisi ile Uzakdoğu ana limanlarından ortalama 28 gün içinde direkt olarak DP World Yarımca limanına varış yapacaktır. ZMS servis rotasyonu; DP World Yarimca, Ambarli, Tekirdag, Piraeus, Singapore, Shekou, Busan, Shanghai, Ningbo, Shekou, Singapore, Port Said olacaktır.
 
Ayrıca, T TBX servisi Haifa, Ashdod, DP World Yarimca, Novorossiysk, Odessa, Ambarlı, DP World Yarımca, Gemlik, Pire rotasyonu ile ortadoğu  pazarına hizmet vermenin yanı sıra Pire limanı üzerinden, dünyanın birçok limanına bağlantı sağlayabilecektir.

DP World Yarımca CEO'su Kris Adams, "Bu iki hizmet sayesinde, Uzak Doğu ile Amerika ve Hindistan’a ürünlerini sevkeden veya buralardan ithalat yapan firmalarımız DP World Yarımca limanını  kullanabilecek. Özellikle demiryolu bağlantımızın da hizmete girmesinin ardından Türkiye'de demiryolunun ulaştığı her yerden ve her yere DP World Yarımca terminali üzerinden konteyner sevkiyatı yapılabilecek” dedi.  
DP World Yarımca limanı ulaşım kolaylığı, yüksek teknolojisi, çözüm odaklı personeli ve 40’dan fazla ülkede 78 liman işletmekten kaynaklanan deneyimiyle ithalat ve ihracatçımıza hizmet ediyor.

DP WORLD HAKKINDA 
 
DP World, dünya ticaretinin ve tedarik zincirinin önemli bir parçasıdır. DP World küresel ölçekte liman işletmeciliğinde önemli bir yere sahip olup 40 ülkede 78 limanında 43 bin’den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Şirketimizin ana hizmetini ve gelirinin dörtte üçünü konteyner elleçleme oluşturmaktadır. 2016 yılı sonu itibariyle DP World brüt olarak  64 milyon TEU’luk konteyner elleçledi. Düzenli gelişme ve genişleme planlarıyla 84.6 milyon TEU olan mevcut brüt kapasitesini piyasa talepleri doğrultusunda 2020 yıllında 100 milyon TEU’ya çıkarmayı hedeflemektedir


DP WORLD YARIMCA HAKKINDA 

Marmara’nın en büyük Konteyner limanlarından biri olarak 46 hektar alana kurulu olan DP World Yarımca limanınn kapasitesi yıllık 1,3 milyon TEU olup halen 500 kişiye istihdam sağlamaktadır.2015 yılında 550 milyon dolar yatırımla hayat geçen DP World Yarımca, İzmit Körfezi’nde amaca yönelik konteyner taşımacılığına hizmet veren ihtisaslaşmış ilk ve tek liman olmasıyla ve en ileri teknolojileri kullanıyor olmasıyla öne çıkıyor.

Son Güncelleme: 21.05.2019 14:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37