Kocaeli genelinde son günlerin en güncel konusu Mermer Borsasının Gebze’de yaklaşık 1250 dönümlük alanda yapacağı Fuar alanı ile ilgili siyasetin ve siyasetçinin ortaya koyduğu “dün dündür bugünde bugün” anlayışının doğuracağı sonuçlardır.
Meseleyi bir kez daha hatırlatmakta fayda var, Geçmiş yıllarda Dilovası ilçesinde 1250 dönüm arazinin üzerine konuşlandırılmaya çalışılan Mermer Borsası ve Fuar alanı dönemin Belediye başkanı şimdiki AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman tarafından uygun bulunmayınca geçici bir süre gündemden düşmüştü.
O dönem Dilovası ilçesine giremeyen Mermer Borsası ve Fuar alanı, içerisinde bulunduğumuz günlerde 1250 dönümlük alan için başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Gebze Belediyesi'nden de onay almış gibi görünüyor.
Mermer Borsası Dilovası ilçesinde o dönem kabul görmeyince  tehlikenin kendi ilçesine geleceğini hisseden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kamuoyuna "Projenin Gebze sınırları içerisinde hayata geçirileceği söylentileri var. Bu proje Gebze'yi özellikle Gebze'nin o bölgesini felç eder, nefes alamayız" şeklinde açıklama yapıyordu.
O günleri hatırlatmakta fayda var, 2013 yılında hayata geçirilmeye çalışılan Mermer Borsası ve Fuar Alanı, İstanbul Doğaltaşçılar Birliği Derneği tarafından Dilovası’nda alan bulmaya çalışıyordu. Ancak Dilovası’nda ikamet eden vatandaşlarımız Mermercileri ilçelerinde istemeyince şimdi Kocaeli Milletvekili olan  dönemin Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'da halkın talebine saygı göstererek "Dilovası halkının istemediği bir şeye ben imza atmam" dedi ve Mermerciler Dilovası ilçesini terk etmek zorunda kalmıştı.
Dönemin Belediye başkanı Cemil Yaman’ın uygun görmediği bu projenin mimarı Mustafa Mermerci, “halk yanlış bilgilendirildi burada kesinlikle OSB ya da üretimin olmayacak” şeklinde açıklamalar yapsa da Mermerciler Dilovası’nda taban bulamadı ve proje buzdolabına konuldu.
Mermer Borsası ve Fuar Alanı projesi Dilovası’nı terk etti ancak 2014 yılına gelindiğinde Cemil Yaman Belediye başkan adayı gösterilmemesine rağmen Mermerciler bir daha Dilovası ile ilgilenmediler ve hedefi bu kez Gebze olarak belirlediler.
Mermer Borsası ve Fuar alanı projesi  Dilovası ile birlikte Kocaeli Büyükşehir nezdinde de o dönem kabul görmemişti ancak içerisinde bulunduğumuz günlerde Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde taraftar bulmuş olmalı ki Borsa ve Fuar alanı projesi son hızla Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde görüşülmeye başlandı.
Peki 2013 Yılından içerisinde bulunduğumuz 2016 yılına kadar geçen 3 yıllık süre içerisinde nasıl gelişmeler oldu ki Dilovası’nda kabul görmeyen bu proje Gebze gibi artık sanayiden bıkmış-usanmış bir ilçe merkezinde 1250 dönümlük yeri “ham” yapacak siyasi taban ve destek buldu..?
Konu ile ilgili bundan 15 gün önce son derece detaylı bir yazı kaleme almıştık, o yazı sonrasında TBMM’de bulunan ve konu ile ilgili çok sayıda Milletvekili bizi aradı, arayanların tamamı “Yüksel Bey konu son derece vahim bir o kadarda önemli, Böylesi önemli bir konuda dün “Kesinlikle olmaz” diye açıklama yapan bölge siyasetçileri bugün söylediklerinin arkasında durmuyorlar, ne oldu da bu siyasetçiler fikir değiştirdiler.?” Şeklinde pek çok soru yönelttiler.
Bizi arayan milletvekilleri arasında AK Partililerde var CHP’lilerde MHP’lilerde, Konuştuğumuz siyasetçiler Kocaeli sınırları içerisinde Havayı kirletecek, Zaten son derece kıt olan su kaynaklarımızı daha da azaltacak Mermerciler fuarının bu bölgeye faydadan çok zarar getireceğini söylediler.
Sözünü ettiğimiz milletvekilleri ile birlikte Kocaeli’de AK Partinin hemen her kademesinde görev yapan çok sayıda siyasetçi isimleri yazılmamak kaydı ile “Yüksel Bey yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyoruz biz Gebze sınırları içerisinde Mermerciler ile ilgili hiçbir faaliyet görmek istemiyoruz, Bu konuda Başta AK Parti Kocaeli milletvekili Cemil Yaman’ı, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu özellikle de Gebze Belediye başkanı Adnan Köşker’in bu konuda şu an ne düşündüklerini sorun ancak bizim ismimizi lütfen açık etmeyin” ricasında bulundular.
Bu konuda bizim tavrımız belli, Gebze ve çevresinde yaşayan bütün vatandaşlarında konuya yaklaşımları belli ancak böylesi bir noktada sanıyoruz ki vatandaşların ne istediklerinden çok siyasetçilerin nasıl düşündükleri önem kazanıyor.
Böylesi hayati bir meselede özellikle İktidarda bulunan AK Partili siyasetçilerin tavrı büyük önem taşıyor, Bin 250 dönüm gibi son derece büyük bir alanda yapılacak uygulamanın bölgeye ne kadar zarar yada fayda getireceği tartışılmadan bir oldu bitti ile Belediyeler aracılığı ile tamamlanması herkese sıkıntı veriyor.
Daha kısa bir süre önce Mermer Borsası Dilovası ilçesinde o dönem kabul görmeyince  tehlikenin kendi ilçesine geleceğini hisseden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kamuoyuna "Projenin Gebze sınırları içerisinde hayata geçirileceği söylentileri var. Bu proje Gebze'yi özellikle Gebze'nin o bölgesini felç eder, nefes alamayız" şeklinde açıklamasını hangi güç yada güçler değiştirdi ki o gün HAYIR dediğine bugün EVET diyor.
Gebze ve çevresini perişan edecek olan bu proje bir dönem Tuzla ilçesinde konuşlandırılmak istenmişti, Ancak dönemin  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Tuzla benim belediye başkanlığı yaptığım bölge. Orası benim yuvam gibi. Bu proje Tuzla'yı mahveder, dolayısı ile Böyle bir projenin Tuzla’da olmasına asla imkan vermem " diyerek Mermercilere kapıları kapatmıştı.
2013 yılında hayata geçirilmeye çalışılan Mermer Borsası ve Fuar Alanı, İstanbul Doğaltaşçılar Birliği Derneği tarafından Dilovası’nda alan bulmaya çalışıyordu. Ancak Dilovası’nda ikamet eden vatandaşlarımız Mermercileri ilçelerinde istemeyince şimdi Kocaeli Milletvekili olan  dönemin Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'da halkın talebine saygı göstererek "Dilovası halkının istemediği bir şeye ben imza atmam" dedi ve Mermerciler Dilovası ilçesini terk etmek zorunda kalmıştı.
Çok sayıda siyasetçinin dün OLMAZ dediği Mermer Borsası ve Fuar alanı ile ilgili olarak bugün OLUR dedikleri yada “mesele bizim dışımızda, bir karışamayız” diyerek kayıtsız kalmaları Mermercilerin ne kadar güçlü bir lobiye sahip olduklarının da kanıtı.
Haziran ayında meselenin Belediye meclislerinde görüşülmesinden sonra biz sorumlu bir gazeteci ve vatandaş olarak konuyu yargıya taşıyacağız, Gebze’nin faydasına görmediğimiz bu yapılanma ile ilgili “Mermercinin Fendi Gebzeliyi yendi” şeklinde çaresizlik içeren bir yenilgiyi de kolay kolay kabullenmek niyetinde değiliz.
Dileriz siyasetçiler işin Yargıya taşınmasına kadar gidecek olan sürece izin vermezler, Bizde vaktimizi Adliye koridorlarında geçirmek zorunda kalmayız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37