15 Temmuz resmi tatil olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında söyledi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Eylül 2016 Perşembe 14:47
15 Temmuz resmi tatil olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27'nci Muhtarlar Toplantısı'nda katıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda; Ankara, Artvin, Bitlis, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Kilis, Hatay, Isparta, Kastamonu, Kırşehir, Muğla, Ordu, Samsun ve Çanakkale'den gelen muhtarlar yer aldı. Muhtarlar Toplantısı'na ayrıca bazı şehit muhtarların yakınları da davet edilirken, toplantıya 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Ankara'nın Kazan İlçesi nüfusuna kayıtlı Ahi Mahalle Muhtarı Ali Anar, Ankara'nın Sincan İlçesi'ndeki Osmanlı Mahalle Muhtarı Hakan Yiğit ve İstanbul'un Üsküdar İlçesi nüfusuna kayıtlı Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş'ın 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 15 Temmuz'da hem darbe girişimine hem terör eylemlerine hem de örtülü bir işgal girişimine maruz kaldığını belirterek, "Tarihte bize ne yaptılar? 1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'a bize razı etiler. Birileri de bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Bu darbe de başarılı olsaydı herhalde Sevr'i dahi aratacak bir dayatmayla karşımıza çıkacaklardı" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gününün, Şehit ve Gazileri Anma Günü olarak her yıl tatil olacağını duyurdu. Erdoğan, "15 Temmuz, artık Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü olarak dün MGK toplantımızda hükümete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak o gün tatil edilecektir" dedi. 
Son Güncelleme: 30.09.2016 23:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37