16 Ocak Medya Evi açıldı

16 Ocak Medya Evi açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ocak 2019 Çarşamba 16:14
 16 Ocak Medya Evi açıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te gerçekleştirmesi nedeniyle her yıl Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü bu yıl da kutlandı.

Öncelikle Atatürk’ün İzmit’e trenle gelişini temsilen sabah 09.00’da İzmit Tren Garı’nda buluşan gazeteciler, yürüyerek Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’na geçtiler. Burada KOGACE eski Başkanlarından Barbaros Tantan Basın Onur Günü’nün ve KOGACE’nin tarihçesini anlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından KOGACE Başkanı Mesut Çatak ve yönetimi Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken hep birlikte Kasr-ı Hümayun’a geçildi. 

PROTOKOL KATILIM SAĞLADI 

Kasr-ı Hümayun’da devam eden programa Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, PTT Başmüdürü Adnan Sert, Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, CHP İl Başkan Vekili Suca Omurca, CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım ve çok sayıda 

EV SAHİPLİĞİNİN ONURUNU YAŞIYORUZ 

Törenin açılış konuşmasını yapan KOGACE Başkanı Mesut Çatak, “Cemiyetimizi 1986 yılında kuruldu. 16 Ocak Türk basın tarihi için çok önemli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul işgal altındayken Ulu Önder bu gördüğünüz Sarayda ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirdi. Ülkemizin geleceğini doğrudan etkileyen bu toplantıya ev sahipliği yapmanın büyük onuru ve gururunu yaşıyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

SELFİE ÇEKİLDİLER
 
Vali Hüseyin Aksoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bu önemli günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kurtuluş Savaşı sırasında daha cumhuriyet kurulmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu basın toplantısını yaparak halkla çalışmayı İzmit’te başlatıyor. Cumhuriyetin hususlarının nasıl olması gerektiğini halka iletmek için bu toplantıyı düzenliyor. Bu anlamda Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, basın şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Programın sonunda Kasr-ı Hümayun’un önünde protokol mensupları gazetecilerle birlikte selfie çekilerek, Atatürk’ün düzenlediği ilk basın toplantısı yeniden canlandırıldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) 16 Ocak Basın Onur Günü’nde medya evinin açılışını yaptı. İlimizdeki basın mensuplarının dinlenmesi, haber yazması için Kent Meydanı Karşısı Çelik apartmanı 1’inci kat KOGACE tarafından kiralandı. Dizayn edilen medya evi protokol üyelerinin katılımıyla faaliyete geçti.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Medya Evi açılışına Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt, KOGACE Başkanı Mesut Çatak, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesimi sonrasında protokol üyeleri ve gazeteciler medya evini gezdi.


Son Güncelleme: 16.01.2019 16:18
Anahtar Kelimeler:
16 Ocak Medya Evi Açıldı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37