16 yıl hapis cezası aldı, hakime teşekkür etti

16 yıl hapis cezası aldı, hakime teşekkür etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Mayıs 2017 Çarşamba 14:54
 16 yıl hapis cezası aldı, hakime teşekkür etti


AFGANİSTAN'daki iç karışıklıktan kaçarak İstanbul'a gelen 59 yaşındaki Baz Mohammad Habibi'yi satırla öldürdükleri iddia edilen eşi, baldızı ve bacanağının yargılandığı davada karar çıktı.

Duruşmada söz alan Habibi'nin bacanağı Mohammad Nasim Anwari "Bu bir namus cinayetidir. Ben namusumu pazarda satacak adam değilim. Cinayeti ben işledim, diğer sanıkların suçu yoktur" dedi. 

Mahkeme heyeti, maktülün sanık eşi Khadija Habibi'yi “Haksız tahrik altında eşe karşı ve tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıl 4 ay hapis, diğer iki sanığı da 16'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Karar açıklandıktan sonra Afganistanlı sanık Mohammad Nasim Anwari, hakime teşekkür etti. 

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

İddianameye göre, Afgan uyruklu Baz Mohammad Habibi 14 Eylül 2015 günü Zeytinburnu'daki evinde eşi ve oğlu tarafından kanlar içinde ölü bulundu. Olayın ardından soruşturma başlatan polis, ölen Baz Mohammad Habibi'nin eşi Khadija Habibi (48), bacanağı Mohammad Nasim Anwari (42) ve baldızı Naz Sahebi'yi (34) gözaltına aldı. İfadelerinin ardından 3 şüpheli de tutuklandı. 

NAZ'I SEVİYORUM, ONU BANA GETİR BERABER OLMAK İSTİYORUM

Maktülün eşi Khadija Habibi, "Kocam evde her gün bana 'Naz'ı seviyorum, onu bana getir, beraber olmak istiyorum' dedi. Naz'a, kocamın onun hakkındaki söylediklerini naklettim. Naz'da konuşma sırasında bir Afganlı şahıstan bahsetti; 'Sen bana dairenin anahtarını ver, anahtarı bir şekilde Afganlıya vereceğim, onu bizden önce eve göndeririz kocanla da sahilde buluşup içki içeriz sonra onunla eve gideriz. Orada daha önce gönderdiğim adam ne yapacağını bilir' dedi. 

Naz, 'Bu adam bizden 10 bin Dolar istiyor' dedi. 'Bu işten kurtulalım' diye de ekledi. Teklifi kabul ettim. Olay gecesi saat 01.00'da çocuklarla eve gittik. Zile bastık açan olmadı. Biz de eşimin yeğeni Cavit'e gittik geceyi orada geçirdik. Sabah 07.00'da oğlum Daud ile eve gittik. Kapı zilini çaldık açan olmadı. 

Merdiven parmaklığındaki anahtar ile kapıyı açtık, içeri girdik. Tuvaletin girişinde kocamı yerde gördük. Her yer kan içerisindeydi, kocam ölmüştü. Kocamı, Naz'ın temin ettiği adam öldürmüş olabilir. Naz, başka bir Afganlının kocamı öldüreceğini söylemişti. Demek ki Naz ile kocası kendi aralarında anlaşmışlar. Olayı gerçekleştirmişlerdir. Çok pişmanım kendi hayatımı mahvettim. Çocuklarımın hayatını mahvettim" dedi.

"NAMUSUMU KORUMAK İÇİN ÖLDÜRDÜM"

Naz Sahebi. "Ablam, eniştem Baz'ın benden hoşlandığını söylemişti. Olay gecesi ablam benim eniştemle eve gitmemi kendinsin çok alkol aldığını evde sızıp kalacağını, idare etmemi söyledi. Ben de gece eniştem ile eve gittim. Evde eşimin olduğunu bilmiyordum. Bir anda arkaya baktığımda eşimin enişteme bir alet ile vurduğunu, aletin kanlı olduğunu gördüm. Benim öldürme olayı ile bir ilgim yoktur" dedi. Mohammad Nasim Anwari "Namusumu korumak için Baz'ı öldürdüm. Çok pişmanım" dedi.

SAVCILIK İDDİANAME HAZIRLADI: 3 ŞÜPHELİ DE EYLEMİ KURGULAYIP TASARLADI 

Bu ifadelerin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede 3 şüphelinin de plan dahilinde birlikte eylemi kurgulayıp tasarladıkları belirtti. Şüpheli Naz'ın, maktül Baz ile birlikte eve gitmesinin bu plan çerçevesinde sağlandığı kaydedilen iddianamede, şüpheli Khadija Habibi'nin, şüpheli Mohammad'e maktülün düşüncelerinden bahsettiği ve kendi evinin anahtarını şüpheli Mohammad'e verdiği kaydedildi. 

İddianamede, şüpheli Mohammed'in eve girerek beklediği anlatılarak, şüpheli Khadija Habini'nin, şüpheli Naz'ın maktül ile evlerinde cinsel ilişkiye girme düşüncesiyle gitmesini sağladığı belirtildi. Naz'ın da bu plan çerçevesinde suç yeri olan eve maktülle birlikte gittikleri kaydedilen iddianamede şüphelilerin “Haksız tahrik altında tasarlayarak kasten adam öldürmeö suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi.

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

Bakıröy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Khadija Habibi, Mohammad Nasim Anwari ve Naz Sahebi katıldı. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı da Avukat Aslı Güntekin temsil etti. Duruşma savcısı Cevdet Bozkurt bir önceki duruşmada açıkladığı mütalaasını tekrar ettiğini söyledi. 

DURUŞMA SALONUNDA AĞLADI

Tercüman aracılığıyla konuşan sanık Naz Sahebi suçlamayı kabul etmediğini söyledi ve gözyaşlarına boğuldu. Sanık Khadija Habibi de "Benim hiçbir günahım ve suçum yoktur" dedi.

"CİNAYETİ BEN İŞLEDİM"
Diğer sanık Mohammad Nasim Anwari de “Biz plan yapmadık. Aramızda herhangi bir sorun yoktu. Bu bir namus cinayetidir. Ben namusumu pazarda satacak adam değilim. Benim maktüle 5 bin dolar borcum vardı. Olayla paranın da bir ilgisi yoktur. Ben borcumu çalışıp ödeyecektim. Cinayeti ben işledim. Diğer sanıkların olayla bir ilgisi yoktur. Adalet istiyorum" diye konuştu.

3 SANIK DA CEZA ALDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık Khadija Habibi'yi “Eşe karşı ve tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın atılı suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezayı 18 yıl 4 ay hapis cezasına düşürdü. Diğer sanıklar Mohammad Nasim Anwari ve Naz Sahebi de “Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, eylemin haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle sanıkları 16'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına hükmetti. Kararın açıklanmasının ardından Afganlı sanık Mohammad Nasim Anwari “Çok teşekkür ederim Hakim Bey" dedi.

MAKTÜLÜN KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU GEÇİRDİ 

Kararın açıklanmasının ardından cezaları az bulan maktülün kızı Negina Habibi, "Çok az.. çok az.. Haksızlık… " diyerek gözyaşlarına boğuldu. Mahkeme Başkanı Şehsuvar Koçak da "Yasalar böyle elimizden gelenin en yükseğini verdik" diye cevap verdi. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 03.05.2017 14:57
Anahtar Kelimeler:
İHAPilotDorneEğitimi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37