19 Mayıs coşkusu her yerde

Stadyum kutlamaları iptal ama..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Mayıs 2016 Çarşamba 22:57
19 Mayıs coşkusu her yerde
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bir çok etkinlikle kutlanıyor.

Stadyum kutlamalarının iptal edilmesine rağmen bir çok kurum, kuruluş ve okullar da kutlamalar yapılacak.

Resmi törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile sınırlı tutulsa da 19 Mayıs yurdun dört bir yanında olduğu gibi bölgemizde de kutlanacak. Liselerde ki özel programların yanı sıra Darıca CHP, bugünü şölenle, Gebze yürüyüş ile kutlayacak.

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE ARMAĞANI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atattürk'ün, 'doğum günüm' dediği 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olarak bilinir. Atatürk'ün Samsun'a çıkarak kurtuluş savaşını başlattığı 19 Mayıs, gençliğe armağan edilmiştir. Atatürk'ün gençlere olan güvenini ortaya koyan 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor.

STADYUM YOK
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2012 yılından itibaren stadyumlarda kutlanmıyor. Resmi törenler, protokol katılımı ile çelenk konulması ile sınırlı tutuluyor. Ancak, okulların yanı sıra 19 Mayıs coşkusu, bir çok alanda hissediliyor. Liseler de 19 Mayıs'a özel etkinlikler düzenlenirken, hemen hemen tüm liselerde bugün bir etkinlik olacak. Bir çok kurum da 19 Mayıs'a özel kendi bünyesinde etkinlik ve kutlama programı yapıyor.

CHP DARICA'DA ŞÖLEN VAR
CHP Darıca İlçe Örgütü, bugün 19:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Grup Çığ ve Mustafa Özarslan'ın katılımı ile gençlik şöleni düzenliyor.  CHP'den yapılan açıklamada;  “19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin, büyük onur ve asaleti ile Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şahlanarak tam bağımsızlığını elde etmek için çıktığı yolda kesin zafer kazandığı günlerin başlangıç noktasıdır" denildi.
GEBZE CENTER'DE EĞLENCE
19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Gebze Center'de 'macera küpü' etkinliği yapılacak. 22 Mayıs'a kadar açık olacak macera küpü, çocuklar ve gençleri eğlenceye davet ediyor.  4 metrelik en, boy ve yüksekliğe sahip olan, iç alanlara rahatlıkla uygulanabilen “Macera Küpü”, çocuk ve gençler için, özel olarak tasarlandı. Etkinliğe katılan çocuklar, “Macera Küpünün” dört tarafında yer alan farklı dizayn ve zorluk derecesine sahip parkurları hızla geçerek, macerayı sonlandırmak zorunda. En iyi dereceyi yapan en başarılı katılımcı oluyor.

 
Son Güncelleme: 19.05.2016 08:42
Anahtar Kelimeler:
FutbolTFF 2. Lig
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37