2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ekim 2019 Çarşamba 19:01
2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

 

İzmit’in en önemli sanat organizasyonlarından biri olan "2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali" ödülleri sahiplerini buldu.

İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen ve Kocaeli Sanayi Odası tarafından da desteklenen “2.İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali” ödülleri sahiplerini buldu. 5 kıtadan, 30 farklı ülkeden toplam 548 film başvurusunun yapıldığı yarışmada 8 kategoriden ödül verildi. 

15 JÜRİ ÜYESİ YER ALDI

Bu yıl “Sanat ve Sanayi” temasıyla düzenlenen, sanayi kenti olarak bilinen İzmit’te, sanatseverlerin keyifle izleyecekleri bir kısa film festivali geleneği oluşturmayı, amatör yada profesyonel kısa film yönetmeni ve yapımcılarının üretmiş oldukları filmleri sanatseverlerle buluşturarak, bu filmlerin ulusal ve uluslararası alanda da tanıtılmasını sağlamak ve bu yolla kısa film sektörünün gelişimine önemli katkı sağlayan festivale ilgi yoğun oldu.  İzmit’in tanıtımına önemli katkıda bulunmayı amaçlayan “2.İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali”nin ön eleme ve ana jürisinde 5’i yabancı tamamı film sektöründe tanınan ve ödül kazanmış yönetmen, yapımcı, akademisyen olmak üzere toplam 15 jüri üyesi yer aldı. 

41 FİLM SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Uluslararası ve ulusal yarışma bölümü olmak üzere iki ayrı ana bölümde, kurmaca, belgesel, animasyon/deneysel ve festival teması kategorilerinin yeraldığı 2. IISFF’te, jüri heyeti değerlendirmesi sonucunda uluslararası yarışma bölümünden 18 finalist film, ulusal yarışma bölümünden 12 film ve gösterim seçkisi kazanan 11 film olmak üzere toplam 41 film 2-3 Ekim tarihlerinde 41 Buda AVM Gösteri Alanı’nda sanatseverlerle buluştu.

PANELLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Film gösterimlerinden önce İngiliz oyuncu, yönetmen ve yazar Roger Worrod'un konuşmacı olarak yer aldığı " Sanat ve Sanayi", yönetmen Çağatay Çelikbaş'ın konuşmacı olarak katıldığı "Belgesel Filmde Gerçeklik" ve ödüllü yönetmen Korhan Günay'ın konuşmacı olarak katıldığı "Kısa Film ve Senaryo" temalı paneller düzenlendi. Ayrıca, festivalin ikinci gününde, Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği(AND) tarafından organize edilen, Tarihi Orhan Camii'den başlayıp Saat Kulesi'nde biten "İzmit Kültür ve Tarih Turu"nda festivalin yabancı ve yerli konukları İzmit'in tarihi zenginliklerini görme ve tanıma fırsatı buldu.

8 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ

Jüri değerlendirmesi sonucunda uluslararası ve ulusal yarışma bölümü kategorilerinde birincilik kazanan yönetmenlere ödülleri Ramada Plaza By Wyndham İzmit Otel'de düzenlenen "2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni"nde takdim edildi. Yarışma sonucunda 8 kategoride ödüller verildi. 

İZMİT ÖNEMLİ BİR KENT

Festivalin kapanış konuşmasında söz alan Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği(AND) Başkanı Akın Ülkü Sevinç "  2014 yılında ilk olarak yerel filmler ve yerel yönetmenlerin katılımıyla başlattığımız "İzmit Film Festivali" geçen seneden bu yana uluslararası boyuta ulaşmış durumda. Birbirinden değerli 15 jüri üyemiz başvuru yapan 548 filmi adil ve şeffaf bir şekilde değerlendirip birincilik kazanan film ve yönetmenleri belirledi. İzmit günümüzde daha çok sanayi kenti olarak bilinen şehir. Daha doğrusu sanayiye kurban edilmiş bir kent. Altında 3 bin yıllık kadim bir tarihin yattığı, krallık ve imparatorluklara başkentlik yapmış bir kent. Çok değil 60-70 yıl öncesine kadar her çeşit deniz canlısının hayat bulduğu, Marmara'nın Bodrum'u Çeşme'si olabilecekken ülke sanayisinin ağır yükünü üstlenen bir kent İzmit” dedi.
BAŞKAN HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR 

Konuşmalarına devam eden Ülkü, ”Bu yılkı festival temamızı bu konuya dikkat çekebilmek için “Sanat ve Sanayi” olarak belirledik. Büyük emekler harcayarak düzenlediğimiz "İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali(IISFF)"nin çapı önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Bu seneki festivale en büyük desteği veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan başta olmak üzere, Kocaeli Sanayi Odası’na ve festivale destek veren kişi ve kurumlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Seneye "3. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali(IISFF)"nde görüşmek dileğiyle" şeklinde konuştu.

ÖDÜL KAZANANLAR


Uluslararası Yarışma - En İyi Kurmaca Film
Gazanfer Biricik | GAB | Fransa
 
Uluslararası Yarışma - En İyi Belgesel Film
Marco Rimondi | L'Eroico | İtalya
 
Uluslararası Yarışma - En İyi Animasyon Film
Erfan Parsapour | The Incomplete | İran
 
Art Nicomedia Özel Ödülü
Anthony Merchak | My Destiny , Their Call | Lübnan
 
Ulusal Yarışma - En İyi Kurmaca Film
Onur Yağız | Toprak | Türkiye
 
Ulusal Yarışma - En İyi Belgesel Film
Batuhan Kurt | Kurbağa Avcıları | Türkiye
 
Ulusal Yarışma - En İyi Animasyon Film
Gökalp Gönen | Avarya | Türkiye
 
Ulusal Yarışma - En İyi Festival Temalı Film
Turan Kubulay | Bir Tütün Belgeseli | Türkiye


Son Güncelleme: 09.10.2019 19:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37