2.Gebze Trabzonlular Festivali tamamlandı

2.Gebze Trabzonlular Festivali tamamlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Mayıs 2017 Çarşamba 10:41
2.Gebze Trabzonlular Festivali tamamlandı

6 gün 6 gece boyunca devam eden 2. Gebze Trabzonlular festivali tamamlandı

Gebze Trabzonlular Derneği tarafından organize edilen 2. Gebze Trabzonlular festivali görkemli bir final gecesi ile tamamlandı. 18 Mayıs’da Tatlıkuyu Sabit Pazar yerinde başlayan ve 6 gün 6 gece boyunca devam festivalinin final gecesinde; Fikret Dolu, Zeynep Birinci ve Sait Uçar Sahne aldı.

Başladığı ilk günden bu yana büyük ilgi uyandıran 2. Gebze Trabzonlular Festivali final gecesinin açılışını usta sanatçı Fikret Dolu yaptı. Fikret Dolu, söylediği türküler ile dikkatleri üzerine çekerken, büyük ilgi topladı. Fikret Dolu’nun ardından festivalinin organize edilmesine katkı sunan ve emek harcayanlara Gebze Trabzonlular Derneği tarafından teşekkür plaketleri verildi. Festivalde, derneğin bugünlere gelmesinde büyük emek harcayan eski dernek başkanlarına da plaket verilerek onurlandırıldı. 

BAŞKAN DEMİRTAŞ TEŞEKKÜR ETTİ
Final gecesinde konuşma yapan Gebze Trabzonlular Dernek Başkanı Necdet Demirtaş, festivalinin dolu dolu geçtiğinin altını çizerek "Gebze Trabzonlular Derneği olarak 2. yaptığımız festivalimizin büyük ilgi görmesi bizleri oldukça mutlu etti. Gerek ana kademe, gerekse hanım ve gençlik kollarındaki arkadaşlarımız sorunsuz bir festival olması için büyük emek harcadı ve emeklerinin karşılığını aldılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Düzenlediğimiz bu festival Gebze’nin tanıtımına da büyük katkı sağladığını da düşünüyorum. Dernek olarak bu tür organizasyonlar ile önümüzdeki yıllarda tekrar birlikte olmayı ümit ediyor, herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

EYÜP AYAR TEBRİK ETTİ
Final gecesine katılan 22. ve 23. Dönem Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ise, Gebze Trabzonlular Derneğinin çok zor bir organizasyondan başarı ile çıktığını belirterek, "2. Gebze Trabzonlular Festivalini organize eden yönetim kuruluna ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

KEMENÇE İLE HORON ŞOV
Konuşmaların ve plaket takdiminin ardından ise, sahneye Karadeniz müziğini sevilen sesi Zeynep Birinci çıktı. Zeynep Birinci şarkılarıyla festival alanındakileri coştururken, Birincinin ardından ise sahneye Karadeniz Müziğinin usta ismi Sait Uçar çıktı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahnede kalan Sait Uçar’a büyük ilgi gösterildi. Sait Uçar’ın parçaları ile horona ve kemençeye doyan vatandaşlar unutulmaz bir final gecesi yaşadı.

BİR ÇOK İSİM SAHNE ALDI
Fatma Şantürk’ün sunumu ile gerçekleşen ve yöresel ürünlerinde sergilendiği 2. Gebze Trabzonlular Festivalinde; Yücel Aktaş, Emre Göksal, Onay Şahin, Yasemin Yıldız, Sait Uçar, Yılmaz Kasapoğlu, Adnan Yılmaz, Onur Atmaca, Zeynep Birinci, Fikret Dolu, Gülay Korkmaz, Elifçe Genç, Faik Pala, Hikmet Cüre ve Barış İbrahimbaş sahne aldı. 



Son Güncelleme: 24.05.2017 10:47
Anahtar Kelimeler:
Case IH
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37