3 yılın ardından sır perdesi aralanıyor

3 yılın ardından sır perdesi aralanıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Temmuz 2018 Pazartesi 10:37
3 yılın ardından sır perdesi aralanıyor
İzmit'te, 3 yıldır kayıp olarak aranan elektrikçi Erman Kızıltan'ın (33), Kartepe ilçesinde, toprağa gömülü cesedi bulundu. Polis, olayla ilgili bazı kişileri gözaltına aldı. 

İzmit’te elektrikçilik yapan Erman Kızıltan, 19 Mayıs 2015 tarihinde, eşiyle konuştuktan sonra ortadan kayboldu. Olaydan 1 gün sonra ise Kızıltan'ın aracı, Sapanca'da ormanlıkta bulundu. Erman Kızıltan'ın ailesinin kayıp başvurusu üzerine polis ekipleri, çalışma başlattı. Nursevil Kızıltan ise bu süreçte, televizyon programlarına katılıp, eşinin bulunmasını istedi. Kocaeli polisi, Kızıltan'ı bulmak için özel ekip kurdu. Yapılan çalışmalar sonucu, önceki gece, Erman Kızıltan'ın Kartepe ilçesinde toprağa gömülü cesedi bulundu.

Polisin, 3 yıl sonra Kızıltan'ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili bazı kişileri gözaltına aldığı öğrenilirken, soruşturmanın sürmesi nedeniyle açıklama yapılmadı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmit'te 3 yıldır kayıp olan elektrikçi Erman Kızıltan'ın öldürülüp, cesedinin Kartepe ilçesinde toprağa gömülmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. 

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'nce oluşturulan özel ekip, Kızıltan'ın kaybolmasıyla ilgili detayları yeniden incelemeye başladı. Mobese kayıtları, güvenlik kameraları ve HTS kayıtlarının yeniden incelendi. 6 Temmuz günü Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile Kartepe ve İzmit ile İstanbul Ataşehir'de bulunan 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

A.G., T.A., C.Ö., ve H.S. gözaltına alınarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerden biri, yapılan sorguda cinayeti itiraf edip, Erman Kızıltan'ı gömdükleri yeri söyledi. Bunun üzerine bölgede kazı çalışması başlatıldı. Ormanlık alandaki çalışmalarda Erman Kızıltan'a ait ceset bulunarak Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ceset daha sonra DNA testi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

İŞYERİNDE ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA GÖMÜLDÜ

Edinilen ilk bilgilere göre Erman Kızıltan, kaybolduğu gün işyerinde silahla vurularak öldürdü. Şüpheliler, cesedi Kartepe Suadiye mevkiindeki ormanlık alana götürerk gömdü. Şüphelilerin cesedi bir süre ne yapacaklarına karar veremedikleri için araçlarında gezdirdikleri öğrenildi. Kızıltan ile şüpheliler arasında elektrik üzerine olan iş yerleriyle alakalı sıkıntılar olduğu, bu nedenle çıkan tartışmanın ardından cinayeti işledikleri iddia edildi. Sorguları devam eden 4 şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

ECEM BALCI CİNAYETİNİ ÇÖZEN EKİP

Erman Kızıltan olayı Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci'nin Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kaan Yıkılmaz, Asayiş Şube Müdürü Ömer Kodal ve Cinayet Büro amiri Hikmet Çakıcı önderliğinde kurduğu 12 kişilik özel ekibin 1 yıl içerisinde çözdüğü 5'nci faili meçhul olay oldu. Özel ekip, geçen aylarda Ecem Balcı cinayetini de çözmüştü. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 09.07.2018 10:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37