300 bisikletli Osmangazi Köprüsü'nden geçti

300 bisikletli Osmangazi Köprüsü'nden geçti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mayıs 2017 Cumartesi 21:26
300 bisikletli Osmangazi Köprüsü'nden geçti



KOCAELİ Sanayi Odası Avrupa Birliği Merkezi'nin organizasyonuyla Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında 300 bisikletli Osmangazi Köprüsü'nden geçti.

Avrupa Birliği günü nedeniyle İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun öncülüğünde Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 300 bisikletli grup Osmangazi Köprüsü'nün bir ucundan diğer ucuna geçiş yaptı. 

Bisikletler geçerken trafik ekipleri köprünün bir bölümünü ulaşıma kapatttı. Köprüden geçen bisikletliler renkli görüntüler oluşturdu. Bazı kişiler cep telefonlarıyla bisikletli grubun fotoğraf ve görüntülerini çekti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Osmangazi Köprüsü'nü geçerken büyük bir heyecan yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Büyük bir heyecan oldu bizim için. Körfez'i bisikletle bir köprü üzerinden geçme hayalini gerçek olarak yaşadık. Bu ayrı bir güzellikte. Her pedala basışımızda bir şeyi daha iyi düşündük. Bu ülkeye bizlerinde de tıpkı Osmangaziler gibi, tıpkı Mustafa Kemaller gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi güzel işlerle katkı sağlamamız lazım. 

Çağdaş medeniyetleri lafla değil, böyle köprülerle ve gelişmiş dünya uygulamalarıyla yapmamız lazım. 8 yıldır İzmit'i seviyorum bisiklete biniyorum projesini uyguluyoruz. Bisiklet sağlık, ekonomi, çevredir. Bu anlamda İzmit Belediyesi olarak örnek olmaya devam ediyoruz."

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Avrupa Birliği Günü 9 Mayıs da kutlandı. Avrupa Birliği'ne dikkat çekmek ve 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nı kutlayacağız, iki bayramı kutlamış gibi olduk. Yaklaşık 300'e yakın katılımcı ile Osmangazi Köprüsü'nden geçtik" diye konuştu. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.05.2017 21:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37