650 yıllık türbe yeni yerine böyle taşınıyor

650 yıllık türbe yeni yerine böyle taşınıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Mayıs 2017 Cuma 10:46
 650 yıllık türbe yeni yerine böyle taşınıyor

 
BATMAN'ın Hasankeyf İlçesi'nde, bulunduğu yer Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi'ni 2 kilometre uzaklıktaki yeni yerine taşıma işlemi bu sabah saat 07.30'da başladı.

Hollanda ve Türk firması tarafından hazırlanan projeyle gerçekleştirilen 1100 tonluk Zeyney Bey Türbesi'nin taşıma işlemi Türkiye'de ilk kez kullanılan bir yöntemle gerçekleştiriliyor. Özel bir yol yapılarak hazırlanan projeye göre yapılan taşıma işleminin 8 saatte tamamlanması bekleniyor. Yetkililer, taşıma işleminin devam ettiğini, şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını söyledi.

JANDARMA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak antik Hasankeyf İlçesi'nin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Zeynel Bey Türbesi'nin taşınması işlemleri jandarmanın güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Sabah türbenin taşınmaya başlanmasıyla birlikte çok sayıda Hasankeyfli de cep telefonlarıyla görüntüleyip sosyal medyada takipçileriyle paylaşmaya başladı.

Kültür Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce ortak yürütülen çalışmalar kapsamında, Hollanda ve Türk olmak üzere 2 firmanın üstlendiği taşıma işlemleri için 150 tekerden oluşan bir platform oluşturuldu. Zeynel Bey Türbesi'nin çevresindeki taşlar itina ile tek tek sökülüyor ve platforma yüklenerek türbenin kurulacağı yeni yerine taşınıyor. Oluşturulan 150 kişilik özel ekibin Zeynel Bey Türbesi'ne taşıma çalışması devam ediyor.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.05.2017 10:47
Anahtar Kelimeler:
TEB
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37