banner55

81 ilden 251 hafız 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda

81 ilden 251 hafız 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Temmuz 2018 Perşembe 11:40
81 ilden 251 hafız 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda

15
Temmuz özel etkinliği için Kocaeli’ne gelen 81 ilden 251 hafız İstanbul’da anlamlı ziyaretlerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. seneyi devriyesinde genelde tüm şehitlerimizi ve özelde 251 demokrasi şehidimizi yine görkemli bir etkinlikle anmaya hazırlanıyor. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenecek etkinlik öncesinde Türkiye’nin farklı illerinden 251 hafız, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret etti. Duaların okunduğu ziyaret anlamlı görüntülere sahne oldu.

TARİHİ MEKÂNLARDA TEKBİR SESLERİ

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 15 Temmuz Pazar akşamından 16 Temmuz Pazartesi sabahına kadar aralıksız devam edecek özel etkinlik öncesi ilimize gelen 251 hafı,z İstanbul’un tarihi mekânlarını gezdi. Türkiye’nin 81 ilinden gelen hafızlar ilk olarak Dünya mimarlık tarihinin en önemli eserlerinden Ayasofya ve Sultanahmet Camiini gezdi. Hafızlar tarihi mekânları tekbir sesleri ile inletti. Hafızları İstanbullular ve mekanı gezen turistler meraklı gözler ile izledi. 

İMTİHAN BİLİNCİYLE YAŞAMALIYIZ

251 hafız, daha sonra ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ile bir araya geldi. Buluşmada bir konuşma yapan Bekiroğlu, genç hafızlara öğütler verdi. Hafızlara her zaman büyük düşünmelerini gerektiğini ifade eden Bekiroğlu” Bizler hayatı imtihan olarak görüyoruz. Anlayışımıza göre biz ömür boyu bu imtihan bilinci ile yaşayacağız. Bunun için diri, hareketli, çalışkan olmalıyız. Sorumluluk duygusu ile bulunduğumuz ilçede, ilde neler yapabileceğimizi tasarlamalıyız. Mutlaka okuyalım. Farklı görüşlere saygı duyalım.” dedi. Bekiroğlu Kocaeli’de yapılacak 15 Temmuz etkinliğinin önemine de değinerek evlere dönüldüğünde bu bilinçle hareket edilmesinin gerekliliğini kaydetti.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

İstanbul gezisinde son olarak 15 Temmuz Şehitler Makamı ziyaret edildi. Hain darbe girişiminin ilk başladığı bölge olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yanında bulunan makama gelen hafızlar oldukça heyecanlıydı. Duygulu gözler ile makamı dolaşan hafızlar, şehitlerin ruhuna dualar okudu. Anlamlı görüntülerin oluştuğu özel ziyarette 251 hafız, bol bol fotoğraf çekti. Hafızlar alanın maneviyatından çok etkilendiklerini belirterek, bu hain girişimini, yaşamları boyunca asla unutmayacaklarını belirtti. 


Son Güncelleme: 12.07.2018 11:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37