banner55

Afrika penguenleri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

39 tane penguen var

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
31 Ağustos 2016 Çarşamba 12:53
Afrika penguenleri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu
Darıca'da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan Afrika penguenleri haftasonu ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Başta Kocaeli olmak üzere İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Sakarya'nın yanı sıra diğer çevre illerden de turlarla ziyaretçi gelen Darıca Kuş Cenneti Hayvanat ve Botanik Bahçesi'nde 200 türde yaklaşık 2 bin hayvan barınıyor. Botanik Parkı'nda 600 ayrı türden 8 bin bitki bulunuyor. 

Parkta bulunan 39 adet Afrika pengueni haftasonu ziyaretçilerin akınına uğradı. Penguenlerin sevimli hayvanlar olması nedeniyle parkta ilgiyi gören hayvanların başında geldiğini söyleyen Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen Aydın, "Bakıcımız hepsini günde iki defa tek tek elleriyle besliyor.

Penguen denilince aklımıza hep kutuplarda yaşayan İmparator Penguenler aklımıza geliyor. Aslında Penguenler sıcak iklimde de yaşayabilirler. Bu Penguenler Afrika’nın güney batısında yaşayan Penguenler. Darıca' hayvanat bahçemizde yoğun olarak yavru dünyaya getiriyorlar. Şu an zaten kuluçka dönemi" dedi. 

Ziyaretçilerimizin en çok dikkatini çektiği alan olduğunu söyleyen Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Parkımızda Penguen sayısı yavrularıyla birlikte 39'a ulaştı. Yavrular Dünya'ya geldikten sonra ince tüyleri oluyor. Yaklaşık 10 gün içerisinde hemen hızlı bir şekilde büyüyebiliyorlar. Yetişkinlerden farkı kafa kısmı tamamen siyah oluyor. Gittikçe beyazlamaya başlıyor. 

Afrika penguenlerinin en önemli özelliği göğüslerinde noktalar var. Bu noktalar her birinde farklı. Tıpkı insanlardaki parmak izi gibi. Buda onları birbirinden ayırt etmeyi sağlıyor" diye konuştu. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 31.08.2016 16:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37