AK Parti'de siyaset !

AK Parti'de siyaset !

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Kasım 2018 Cumartesi 00:14
 AK Parti'de siyaset !



2012
yılından itibaren pek çok dostumuzun, arkadaşımızın bildiği gibi AK Partili siyasetçiler ile birlikteyiz. Uzun yıllardır siyasetin içerisinde bulunan ve siyasetin zorluklarını bire bir yaşayan birisi olarak İki ay önce  AK Parti’nin resmi üyesi olduktan sonra dünde yazdığımız gibi AK Parti'de siyaset yapmanın son derece keyifli bir  o kadarda kolay olduğunu anlamış olduk.

Siyaset bilindiği gibi insanlara ulaşarak, onlarla birebir irtibat kurarak yapılıyor. Dolayısı ile ben iktidara adayım iddiasındaki tüm siyasi partilerin teknolojiyi sonuna kadar kullanmaları, teknolojinin izin verdiği ölçüde iletişimin sonuna kadar kullanması gerekiyor ki meramını daha geniş kitlelere anlatabilsin.

Bir medya mensubu olarak katıldığımız siyasi partiler tarafından organize edilen toplantılara katıldığımızda o toplantıda kimin ne konuştuğundan önce salana girildiği ilk andan itibaren oradaki düzene, tertibe, intizama ve sistemin eksiksiz bir şekilde işlemesine dikkat ederiz.

Son dönemlerde AK Partili teşkilatlarının organize ettiği birkaç toplantıya katıldık. Daha toplantının yapılacağı alana ayak basar basmaz, hazırlıkların nerede ise hatasız bir şekilde yapıldığını, kimin hangi süre ile hangi sıra ile konuşacağını ve toplantı esnasında konuşmaların ne tür görseller ile destekleneceğini ilk dakikalardan itibaren anlayabiliyorsunuz.

AK Parti’nin uzun yıllardır iktidarda bulunmasının en büyük vesilesi bilindiği gibi Cumhurbaşkanı ve Partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Son derece karizmatik ve en küçük bir aksaklığa tahammülü bulunmayan Erdoğan’ın başında bulunduğu siyasi oluşumda ister istemez liderini takip etmek durumunda bulunuyor.

Biz ömrümüzün çok büyük bir bölümünü  muhalefette bulunan bir siyasi partide geçirdik.Dolayısı ile siyaset bizim için her zaman zor oldu. Parti iktidardan uzak olunca pek çok çalışma ister istemez ikili ilişkiler çerçevesinde yapılıyor ancak bu çalışmalarda dünya gerçeklerinden uzak neticeler veriyor.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimde aday olabilmek adına AK Parti’nin belediye başkan aday adaylarının tanıtımı için Gebze ilçe başkanlığının organize ettiği 'Aday adayı tanıtım toplantısı' için ilgili salonun kapısından adım atar atmaz bir güvenlik görevlisinin, "Yüksel başkanım hoş geldiniz. Size toplantının yapılacağı salona kadar ben eşlik edeceğim" şeklindeki ifadesi ile başlayan yolculuğumuz, görevli kardeşimizin bizi oturacağımız koltuğa kadar götürmesi ve salondaki düzen işin doğrusu bizi oldukça 

Toplantının yapılacağı salonun dizaynı, kimin nereye oturacağı, kimin kaç dakika konuşacağı gibi önemli ayrıntılar muhtemelen günler öncesinden detaylandırılmış olmalı ki bütün süreç hiç aksamadan tıkır tıkır işledi.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yapılacak olan Temayül yoklamasının aday belirlemede ne kadar önemli olup olmayacağı bir tarafa geçmiş dönemlerde elde kalem kağıt girilen localarda perde arkasında hangi adayın istendiği ile ilgili düşüncelerinde artık internet ortamında yapılacak olması, AK Parti’nin Türk siyasetine yeni bir hizmet olarak değerlendirilecek.

AK Parti’nin hayata geçirdiği bu kadar yenilik sonrası yapılacak olan seçim yada seçimlerde başarısız olması zaten mümkün değil, Saha da var olan, teknolojiyi sonuna kadar kullanan, iletişimin bütün imkanlarını daha hızlı netice alınması adına partililere öğreten AK Parti bu özelliği ile de diğer partilerin bir değil birkaç adım önünde gidiyor.

İktidar olmak, iktidar olduktan sonra da kalmak adına teknolojiyi sonuna kadar kullanan AK Parti’nin bu başarısı karşısında şapka çıkarmaktan ve helal olsun demekten başka bir ifade kullanmak zaten zor. Hal böyle olunca başta TBMM’de gurubu olmak üzere seçime katılma hakkı kazanmış siyasi partiler, belediye başkan adayı bulmakta zorlanırken, AK Parti’den çok sayıda aday adayının olmasını da son derece normal karşılamak gerekiyor.

Ne demiş büyüklerimiz ? Başarı asla tesadüf değildir.

Son Güncelleme: 17.11.2018 00:16
Anahtar Kelimeler:
AK Partide Siyaset !
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37