banner55

Altun: Kahvehanelerde gazete denetimi yapılmalı

Altun: Kahvehanelerde gazete denetimi yapılmalı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Şubat 2019 Cumartesi 13:17
 Altun: Kahvehanelerde gazete denetimi yapılmalı


Türkiye
Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre kahvehaneler ve umuma açık mekanların yerel gazete bulundurması gerektiğini belirterek, Vali, Kaymakam ve belediye yetkililerinin bu konuda gerekli kontrolleri yapmalarını istedi.

Altun, günlük gazetelerin kahvehanelerde okunmasını sağlamak amacıyla çıkarılan ve 10 Ağustos 2005 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri, kır bahçeleri ve umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirildiğini ifade ederek, "İçişleri Bakanlığı'nın 16 Nisan 2007 tarih ve 45544 sayılı genelgesiyle de söz konusu yönetmeliğin uygulanması ve yapılacak denetimlerde bu hususlara uyulup uyulmadığı kontrol edilmelidir. 

1. sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık, ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 adet farklı günlük gazete; 2. sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 adet farklı günlük gazete; 3. sınıf kahvehanelerde 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet farklı günlük gazetenin, gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere bulundurulması gerekmekte. 

Ancak yönetmeliğe uyulmaması ve yeterli denetimlerin yapılmaması yönünde meslektaşlarımızdan da şikayetler almaktayız. Darıca’da günlük gazete sahibi Erol Polat’ın bu konudaki yazıları, diğer meslektaşlar tarafından da kabul görmüştür" dedi.

BİR ÇAY PARASINA BİR YEREL GAZETE
  
Bu genelgenin gazete ve kitap okuma oranının arttırılması amacıyla çıkarıldığını kaydeden Altun, halkımızın yerel gazete okumak suretiyle hem şehirlerinden haberdar olması hem de yerel gazetelere destek vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Bir yerel gazetenin, bir çay fiyatı ile aynı olduğunu vurgulayan Altun, yerel gazetelere sahip çıkmanın demokrasiye ve şehre sahip çıkmakla eşit olduğunu söyledi. Altun, bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde ilgili kurum yetkilileriyle de görüşeceklerini sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 16.02.2019 14:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37