banner55

Anneanne-torun birlikte bağlama çalıyor

Anneanne-torun birlikte bağlama çalıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Kasım 2018 Salı 14:21
Anneanne-torun birlikte bağlama çalıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, sanat eğitim kurslarıyla yediden yetmişe eğitim vermeye devam ediyor. KO-MEK Körfez Kurs Merkezi anneanne ve torununu bağlama kursunda buluşturdu. İki kuşağı bağlamanın anlamlı sesinde bir araya getiren KO-MEK, böylece yıllarca akıldan çıkmayacak anılara da imza attı.

BAĞLAMA ÇALMAK İÇİMDE BİR UKDEYDİ

Sakine Sezigen gençlik yıllarından bu yana bağlama çalmayı öğrenmek istedi. KO-MEK Körfez Kurs Merkezi’nde bağlama kursunun olduğunu duyan Sakine hanım, hemen kursa kaydını yaptırarak derslere başladı.
 
"Çocukluğumdan beri bağlama çalmak içimde bir özlemdi" diyen Sakine Sezigen, "Gençliğimde ailem bana bir bağlama aldı ama o zaman şartlar gereği çalmayı öğrenemedim. Zaten benim gençliğimde böyle KO-MEK kursları yoktu. Yıllar sonra içimde kalan ukdeyi KO-MEK ile hayata geçirdim" dedi.

TORUNLA UZUN İNCE BİR YOLDA

KO-MEK Körfez Kurs Merkezi’nin başarılı kursiyerlerinden Sakine Hanım, buradaki eğitimin kalitesinden müziğe yeteneği olan torunun da yararlanmasını istedi. Torunu Cemre Hali Çelik’in kaydını bağlama kursuna yaptıran anneanne, şimdi onunla birlikte karşılıklı bağlama çalmanın mutluluğunu yaşıyor. 

"Gençliğimde yapamadıklarımı, KO-MEK sayesinde, torunumla yapıyorum" diyen Sakine Hanımın Aşık Veysel’in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' eserini torunuyla çalabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

KO-MEK BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

KO-MEK’teki ders günlerini iple çektiğini kaydeden Sakine hanım, "KO-MEK'te bağlama dışında birçok branşta eğitim alıyorum. Vaktim çok değerli ve güzel geçiyor. Bu eğitim yuvası bizleri için büyük bir şans. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 27.11.2018 14:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37