AP, Türkiye için kararını verdi!..

AP, Türkiye için kararını verdi!..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Kasım 2016 Perşembe 15:52
AP, Türkiye için kararını verdi!..
Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin üyeliğine dair müzakereler hakkında yapılan oylamada, müzakereleri geçici olarak durdurma kararı aldı.

Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grupların bir bölümü Salı günü yapılan toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin ortak kazanımlarına dikkat çekerken, karşıt görüşte olanlar Türkiye’deki son dönem gelişmelerini göz önünde bulundurarak üyelik müzakerelerinin geçici olarak durdurulmasını talep etmişti. Yapılan oylamada müzakerelerin devam etmesi yönünde 37 oy kullanılırken, durdurma yönünde kullanılan oy sayısı 479 oldu.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın dün yapıtığı açıklamada, AP'de yapılacak oylama sonucundan, müzakerelerin durdurulması tavsiyesi çıksa bile bunun hukuki bir bağlayıcılığı olmayacağına bildirilmişti.

15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek AB Konseyi zirvesinde, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleri konusunun da ele alınması bekleniyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, darbe girişimi sonrası atılan adımları, meşru bir hak olarak nitelerken Türkiye-AB müzakerelerinin geçici olarak durdurulmasının her iki taraf açısından da olumlu sonuçlar doğurmayacağını söylemişti.

Merkel ise oylamadan bir gün önce yaptığı açıklamada, "Her şeye rağmen Türkiye ile görüşmelerin kesilmesini istemiyoruz" ifadelerini kullanmış ve Türkiye ile sağlıklı ilişkilerin devam etmesinden yana olduğunu belirtmişti. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 24.11.2016 15:53
Anahtar Kelimeler:
BursaYerli Otomobil
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37