Atatürk ile Abdülhamit'i yarıştırmak

Atatürk ile Abdülhamit'i yarıştırmak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Aralık 2016 Pazar 00:26
Atatürk ile Abdülhamit'i yarıştırmak
Sessiz sedasız çözüme ulaştırılması gerekirken Devlet eli ile KAOS çıkartılan Ülkeler arasında bir sıralama yapılsa Türkiye Cumhuriyeti kesinlikle birinci olur hem de arkasından ikinci gelen ülkeye fersah fersah fark atmayı başararak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 20 Aralık’ta açılacak Avrasya Tüneli’nin ismini milletin önerileriyle belirlemeye karar vermiş. Bunun içinde udhb.gov.tr sitesine girip oy veriyorsunuz. İsteyen istediği kadar oy verebildiği bu anket sonunda birinci çıkan kim olursa olsun bundan sonra daha uzun yıllar tartışması bitmeyecek bir sonuç ile karşı karşıya kalacağımız kesin gibi.

Bize gelen haberlerde “Oylamada Atatürk ve Abdülhamit Han isimleri çekişiyor” deniliyor... Başta sosyal Medya hesaplarımız olmak üzere bize var olan iletişim araçları ile ulaşmayı başaran vatandaşlarımızın bir kısmı “Yüksel bey lütfen oyunuzu Atatürk lehine kullanın” derken, diğer bir kısımda “Abdülhamit Han için oy kullanırsanız çok memnun oluruz” ricasında bulunuyorlar.

Durduk yerde son derece kolay çözülecek bir mesele de Atatürk ile Abdülhamit’i öyle ya da böyle yarışa sokmayı beceren kafa yapısına buradan bol bol selam gönderdikten sonra kendilerine  “Beyefendiler Kendimizle ne denli övünseniz  azdır hiç gereği yokken böylesi bir konuda da milleti anında kutuplara bölmeyi başardınız ya size helal olsun ”demek zorunda kalıyoruz.
Devleti yönetenler yada en azından ilgili Bakanlığın başında bulunanlar kamuoyunun karşısına çıkıp "Ey Türk milleti biz içerisinde bulunduğumuz tarihlerde bütün Türkiye’yi ilgilendiren yatırımları hizmete açacağız, Hükümet olarak ilk açacağımız projenin ismini Abdülhamit Han, İkinci projeye Atatürk, üçüncü projeye Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü Projeye de Yüksel Ercan ismini vereceğiz, kamuoyuna arz ederiz” dese, bundan ya kimsenin haberi bile olmayacak. 
Olsa da bir iki günlük tartışmadan sonra vatandaş “büyüklerimiz iyisini bilir “diyerek işin peşini bırakmak zorunda kalacaktı.

Bu işin sonunu hesap ettiğini düşündüğümüz “üst akıl mensupları” yada işin nereye gideceğinden habersiz olan “Akl-ı Evvelerin” başımıza açtıkları bela zaten bir sürü sıkıntı ile karşı karşıya kaldığımız şu zor günlerde bir kez daha Türk milletinin “Karpuz gibi “ortadan ikiye ayrılmasına vesile olmuş durumda.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılan anket neticelendiğinde tünelin ismi Abdülhamit olursa; “Abdülhamit Han, Atatürk’e fark attı” denilecek, Atatürk ismi konulursa “Gazi Mustafa Kemal, Abdülhamit’i yendi ” yorumları yapılacak.
Türk Milletinin sevdiği-saydığı  değerler ile bu kadar oynanması, yerleri ve pozisyonları birbirinden son derece değişik olan Devlet adamlarımızı bu kadar alakasız bir noktada buluşturmak buluşturduktan sonra da yarıştırmak bize has bir “akılsızlık ve lüzumsuzluk” olsa gerek.

Türk insanının bu kadar kutuplaştırdığı ve hiç kimsenin karşısındakinin fikrine tahammül göstermediği bir süreçte “Ne olursa olsun benim dünya görüşüme mensup yöneticilerin dediği olacak” şeklindeki iddiacılık sonrasında ortaya tamir edilemeyecek hasarların çıktığı ile ilgili pek çok örnek vermek mümkün.

Hatırlayınız geçtiğimiz aylarda Marmara bölgesi ile Ege bölgesini birbirine bağlayan Köprünün ismi ile ilgili vatandaşlarımızdan çok sayıda isim önerisi gelmesine rağmen açılış saatinde Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Bu güzel hizmetin isminin Osmangazi Köprüsü olması yönünde karar aldık” açıklamasından sonra hiç kimde “Neden böyle bir isim verdiniz.?” şeklinde tek bir kelam etmemişti.

Hatta ve Hatta 15 Temmuz sonrasında Birinci Boğaz Köprüsünün isminin “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” olarak değiştirilmesi sırasında bile hiçbir çatlak ses çıkmamış ve Vatandaş Devleti yönetenlerin aldığı bu karara rıza göstermişlerdi.

İddia ediyoruz hiç ankete yada başka bir yola başvurulmadan beklenilse ve Avrasya tünelinin açılış saatinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan ,Osman Gazi köprüsünde olduğu gibi mikrofonu eline alıp “Aziz milletimiz bu güzel hizmetin ismini Addülhamit Han koyuyoruz” dese bunda da biz dahil hiç kimsenin fazla bir itirazı olmayacaktı.

Avrasya Tünelinin isminin ne olacağı ile ilgili takip edilen ve herkesin sinir katsayısını en üst noktaya çıkartan Anket saçmalığından kim çıkarsa çıksın toplum uzun bir süre tartışmaktan geri durmayacaktır, daha da kötüsü Atatürk ile Abdulhamit Han’ı yarıştıran “akılsız kafayı” bu millet bir türlü affetmeyecektir en azından biz affetmeyeceğiz.

Devleti yönetenlerin böylesi konularda daha akıllı daha suhulet içerisinde davranmaları gerekiyor, Saçma sapan anketler ile bu devletin kurucusunu başka isimler ile yarıştırmak gibi son derece “Cahilce” bir yarış anlayış içerisine giren “akılsız kafa” Allah korusun yarında “Dini ve manevi değerleri” bizim için son derece kutsal olan değerlerimizi yarıştırmaya kalkarsa böylesi saçmalıklara da şimdiden hazır olunması gerektiğini ifade ediyoruz.

Bütün değerlerimize zarar verecek böylesine bir Anket çalışmasının şu andan itibaren kaldırılması, böyle bir saçmalıktan vazgeçilmesi ve Devleti yönetenlerin bir isim etrafında birleşmeleri artık kaçınılmaz olmuştur.

Bakanlık bu saçmalığı bir an önce ortadan kaldırmadığı takdirde göreceksiniz önümüzdeki günlerde “Durumdan vazife çıkarmakta son derece mahir olan Bürokratlarımız” siyasetçilerinde kanına girerek Projelerde var olan isimlerin tamamının kaldırılmasında hiçbir beis görmeyeceklerdir.

Zira Perşembe'nin gelişi artık Çarşamba'dan belli olmaktadır. 



Son Güncelleme: 11.12.2016 13:21
Anahtar Kelimeler:
TekirdağçocukCami
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37