banner55

Aydın: Uzaylılar bizi düzeltmeden, kendimiz düzelelim

Aydın: Uzaylılar bizi düzeltmeden, kendimiz düzelelim

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Ağustos 2018 Pazar 15:01
Aydın: Uzaylılar bizi düzeltmeden, kendimiz düzelelim


Gebze'nin yakından tanıdığı iş adamı Ali Kemal Aydın genel konularda ve Gebzelilik bilinci hakkında görüşlerini açıkladı. Gebze'nin, İstanbul ve Kocaeli'nin arka bahçesi olduğunu belirten Aydın, 
"Bugün bizi bizim düzeltmemiz lazım. Uzaylılar bizi düzeltirse, o imkanı verirsek, bir daha ticarette, siyasette, genel yaşamda boynumuzu çeviremeyiz" dedi.

Aydın şunları söyledi:

1962 Trabzon doğumluyum. Yaklaşık 30 yıldır Gebze'de Koç Grubu camiasını satış sonrası hizmetinde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Bu rahatlığı artısıyla eksisiyle Gebze'de Koç Grubu'nu temsil etmekten onur ve gurur duyuyorum. 

Kaliteli düşünce ve yaşama alt kültür demektir. Bunu hayata geçirmeğe eksiklerimizle beraber çalıştık. Bu günümüze de şükrediyoruz. 

İki kardeş ticari kavramdaki müşterek hareketle tbelli bir noktayı yakaladık. Gebze'yi ticaret hayatımda Koç Grubu camiasında satış sonrası hizmet sektöründe iki defa Türkiye birinciliğini kazanmış tek bir yetkili servisiz, örneğimiz yoktur eksiklerimizle beraber. 

GEBZE'DE YAŞAMAK ZOR

Gebze'de yaşamın kolaylığı yok diyebilirim. Belli bir standart, kalite kavramında, düşüncede arzu ettiğim yaşam kalitesini Gebze'de göremediğimi, oluşturamadığımızı ifade edebilirim. Bu yorum şahsım dahilinde geçerlidir. Ana temeli de sağlık, can güvenliği ve eğitimdir. 

Gebze bu ifade etmiş olduğum sağlıkta, can güvenliğinde ve eğitimde İstanbul'un ve Kocaeli'nin arka bahçesidir tanımını ifade edebilirim. Yani bu maddi ve manevi olarak aynı şekilde geçerlidir. Onun için hicap ve üzüntü duyuyorum. 

GEBZE'YE SONSUZ SAYGIM VAR

Gebze, Türkiye'de 50 küsur ilde örneği olmayan artı özelliğe sahip olmasına rağmen milli gelirde, manevi gelirde Türkiye'de sondan kaçıncı sırada diye baktığımızda nerede olduğumuzu algılamakta zorluk çekmeyeceğimizi düşünüyorum. Bu rahatlığımı Gebze'de kazandığım için Gebze'ye, Gebzelilik bilinciyle, bir Trabzonlu olarak bakıp sahiplenmek benim görevimdir.  Bu rahatlığı bana kazandıran Gebze ve bağlı bölgesine sonsuz saygım vardır. 

UZAYLILAR BİZİ DÜZELTMEDEN...

Bugün bizi bizim düzeltmemiz lazım. Uzaylılar bizi düzeltirse, o imkanı verirsek, bir daha ticarette, siyasette, genel yaşamda boynumuzu çeviremeyiz. Düşüncem çok basit ve net. Her manada bize bizim sahip çıkmamız lazım. Ben anlayışını bize çevirebildiğimiz takdirde ticarette, siyasette ve genel yaşamda bin günlük yolu yüz günde aşarız, yüz günlük yolu on günde aşarız, on günlük yolu da bir günde aşarız. İnanmak başarmaktır. Samimi duygu ve düşünceleri ifade edebilmek erdemliktir, ayrıcalıktır. 

BEN DEĞİL, BİZ ANLAYIŞI OLMALI

Gençlerimizin, çocuklarımızın ufku bizden daha açık. Bizim onlara aile kültüründe artısıyla eksisiyle sahip çıkıp daha verimli olmalarını, zamanlarını, imkanlarını daha doğru değerlendirmelerini sağlamamız lazım. Çok çalışmakla, çok başarılı olunmaz. Bilinçli çalışmak kültürünü eğitim sürecinde hayata geçirebilirsek ne mutlu ama bu bilinci önce ailemizde, kendimizde oluşturmamız lazım. Ben şahsım olarak o konuda kendimi sınıfta kalmış öğrencilerden biri olarak gördüğümü ifade edebilirim. Bunun için her konuda ben değil, biz anlayışıyla hareket edip, bilgimizi ve sevgimizi çoluk çocuğumuzu aile kültürümüzle paylaşıp daha sonra sevdiklerimizle, aile dostlarımızla, güzelliklerimizle, arkadaşlarımızla paylaşabilirsek ne mutlu bize. 

PAYLAŞILMAYAN BİLGİ, BİLGİ DEĞİLDİR

Paylaşılmayan değer, değer değildir. Paylaşılmayan bilgi, bilgi değildir. Paylaşılmayan sevgi de sevgi değildir. Bir insan farkında olarak veya olmayarak en büyük doğruluğu da kendine yapar, bir insan en büyük yanlışı da kendine yapar. Nasıl yapar? Paylaşılmayan bilgi, bilgi değildir. Paylaşılmayan sevgi de sevgi değildir. Bir değer değildir. Benim düşüncem kalite yaşamını oluşturmak, onu da Gebze ve bağlı bölgesinde göremediğimi çok net bir şekilde göremediğimi ifade edebilirim. Yani sağlıkta kalitede nerdeyiz? Eğitimde kalitede nerdeyiz? Can güvenliğinde kalitede nerdeyiz? Gebzemiz ve bağlı bölgesi kalitede nerde? Ülkem kalitede nerde? Lafla değil ama icraatla. Lafta öndeyiz de sonuçta nerdeyiz diye bakarım, bana yansımasına bakarım.  O konuda daha önce de ifade ettiğim gibi Gebze, İstanbul'un ve Kocaeli'nin arka bahçesi. Gebze'nin etinden, sütünden, imkanlarından istifade ediliyor ama Gebze'ye eğitimde, sağlıkta, can güvenliğinde arzu edilen standartlarda olmadığımızı ifade edebilirim.

BİAT KÜLTÜRÜ DOĞRU DEĞİL

Bizim en iyi şekilde temsil edebilecek arkadaşların belli makamları, mevkileri, sorumlulukları taşımalarını istirham ediyorum. Adet yerini bulsun diye makamlara, mevkilere yol açmak bana göre kendimize yapılabilecek en büyük olumsuzluktur. 

Biat et kültürü doğru bir kültür değildir. Doğruya doğru demek, yanlışa yanlış demek erdemliliktir. O ruhu da yaşamımızı genelde azınlıkta görüyorum diyebilirim. 


Son Güncelleme: 12.08.2018 15:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37