Bakan Işık'tan Avusturya'ya ASELSAN'lı yanıt

Bakan Işık'tan Avusturya'ya ASELSAN'lı yanıt

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Kasım 2016 Cuma 13:50
Bakan Işık'tan Avusturya'ya ASELSAN'lı yanıt
MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, ASELSAN'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakanı Işık, Avusturya'nın silah ambargosu kararına yönelik, "Bugün alınan kararın çok daha şiddetlisi, Avusturya tarafından alınan kararın, 74 barış harekatında, Türkiye'ye karşı uygulanmıştı. O uygulama ASELSAN'ı doğurdu. Ben eminim bu tip uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayiinde milli ve yerli silahlarını geliştirmesinde bize daha ciddi bir motivasyon sağlayacak. Avusturya'nın aldığı bu kararı kesinlikle kınıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ASELSAN'ı ziyaret etti. Bakan Işık, " ASELSAN Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatında yaşadığı acı tecrübelerin sonucunda kurulmuş, Türkiye'nin en önemli savunma sanayi şirketi. Ağdeta Türk Savunma Sanayinin göz bebeği, amiral gemisi. Şu anda gördüğünüz test sertifikasyon ve simülasyon merkezinin açılışını yapmış olduk. Ben öncelikle arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

ASELSAN 'ın bugüne gelmesinde emek veren bütün çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aselsan şu anda Türkiye'nin savunmasına ve güvenliğine yönelik en kritik çalışmaları yapan şirketlerimizden birisi. Biraz önce gördüğünüz kamerayı yüzde yüz yerli olarak, geliştirmeyi başaran bir şirketimiz. Askeri elektronikte, elektronik harp sanayiinde, radar teknolojisinde bütün bu alanlarda Türkiye'nin amiral gemisi." diye konuştu.

"O UYGULAMA ASELSAN'I DOĞURDU"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Avusturya'nın silah ambargosu kararına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:" Talihsiz bir karar. Türkiye hiç bir zaman, bölgesinde de, dünyada da çatışmayı, gerilimi savunan bir ülke değildir. Ancak bölgede ki gelişmelere karşı da Türkiye'nin hazırlıklı olması kaçınılmazdır. Bu açıdan baktığımızda işte şu anda ASELSAN 'da bulunuyoruz. Bugün alınan kararın çok daha şiddetlisi, Avusturya tarafından alınan kararın, 74 barış harekatında, Türkiye'ye karşı uygulanmıştı. O uygulama ASELSAN 'ı doğurdu. Ben eminim bu tip uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayiinde milli ve yerli silahlarını geliştirmesinde bize daha ciddi bir motivasyon sağlayacak. Avusturya'nın aldığı bu kararı kesinlikle kınıyoruz." 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 25.11.2016 13:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37