Bakanlık elektrik kesintileri için açıklama yaptı

Bakanlık elektrik kesintileri için açıklama yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Aralık 2016 Cuma 16:34
Bakanlık elektrik kesintileri için açıklama yaptı



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hava muhalefeti sebebiyle 2 gündür meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.


Açıklama şöyle:


"Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen yedi farklı enerji iletim hattının tamamında, Sakarya Bölgesi'nde kopmalar yaşanmış, kesinti meydana gelmiştir. Anadolu’dan gelen enerji hatlarındaki kesinti sebebiyle İstanbul’a, Çanakkale Boğazı deniz altından geçen iletim hattı ve Trakya enerji iletim hattından elektrik sağlanmaktadır.
Kopmanın meydana geldiği bölgelerdeki aşırı yoğun kar yağışı ve sis, çalışmaları olumsuz etkilemektedir. Kesintiden, konutlardaki vatandaşlarımızın en az derecede etkilenmesini sağlamak için, demir çelik fabrikalarına, çimento fabrikalarına ve organize sanayi bölgelerine enerji verilmemektedir. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, 21:50 itibari ile İstanbul'un tamamına elektrik verilmiştir.
Olumsuz hava koşullarının neden olduğu kopmaların tamiratı ve arızaların tamamen giderilmesi için hava şartlarının el verdiği ölçüde yoğun çaba harcanmaktadır. Gece boyu ve yarın tüm ekiplerimiz, hatların tamiri ve arızaların giderilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürecektir.

Vatandaşlarımıza anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz." 
Son Güncelleme: 30.12.2016 16:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37