banner55

Balık sezonu açıldı, ilk mezat yapıldı

Balık sezonu açıldı, ilk mezat yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Eylül 2017 Salı 13:28
 Balık sezonu açıldı, ilk mezat yapıldı


Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, av yasağının kalkmasının ardından denize açılan balıkçıların Ereğli’deki ilk mezatına katıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Ereğli’de sezonun ilk balık mezatına katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve çok sayıda esnafın katıldığı mezatta, Karamürsel İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in okuduğu duanın ardından Vali Aksoy Balık mezatını başlatan düdüğü çaldı.

"BİLİNÇLİ AVCILIK BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR"
Bir süre Balık Mezatını gezerek, satışları inceleyen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, burada yaptığı açıklamada, "Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah bol kazançlı, kazasız bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Özellikle denizlerimizde balıkçılığın gelişmesi adına bilinçli avcılık büyük önem taşımaktadır. Balıkçılarımızın bu konudaki hassasiyetini bizlerde biliyoruz ve bu hassasiyeti bundan sonrada sürdürülmesini temenni ediyoruz" dedi.

"BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM"
Denizlerimizden daha fazla ürün alabilmek bakımından denizlerimizin temizliği büyük önem taşıyor diyen Vali Aksoy, “Özellikle İzmit Körfezi’nde Büyükşehir Belediyemizin yürütmekte olduğu önemli çalışmalarla denizimiz artık temizlenmiş ve balıkçılık sektörü açısından da önemli bir noktaya gelmiştir. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarına da teşekkür ediyorum” ifadelerini sarf etti.
 
"KÖRFEZİMİZİN TEMİZ TUTULMASI İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ"
Mezatın törenle açılmasının ardından bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnşallah bu av mevsimi bereketli olacak. Esnafımız kazanacak, halkımızda taze balık tüketecek. Esnafımıza kazasız ve bol bereketli bir balık sezonu diliyorum” dedi. Balıkçılığın merkezi Ereğli’de olduklarını da belirten Karaosmanoğlu, “Bismillah diyerek sezonun açılışı yaptık. Bol balık için denizlerimiz her geçen gün daha temiz hale geliyor. Körfezimizin temiz tutulması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Arıtma tesislerimizi yaptık ve bu sayede İzmit Körfezimiz adeta bir akvaryum gibi oldu. Rabbim balıkçılarımıza kaza ve bela vermesin” diyerek sözlerini tamamladı.

ESNAFLA KEYİFLİ SOHBETLER YAPILDI
Denize açılarak balık yakalayan ve mezata katılan esnaflarla yakından ilgilenen ve sohbet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Vali Aksoy, balıkçılarla beraber kahvaltı yapmayı da ihmal etmedi. Vali Aksoy ve Başkan Karaosmanoğlu, her mezatı yakında izleyerek heyecanlı geçen balık satışlarını da yakından takip etti. 


Son Güncelleme: 12.09.2017 13:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37