Barajdaki su seviyesi düştü, belediye tasarruf çağrısı yaptı

Barajdaki su seviyesi düştü, belediye tasarruf çağrısı yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Kasım 2016 Perşembe 16:37
Barajdaki su seviyesi düştü, belediye tasarruf çağrısı yaptı
YALOVA’nın Termal ilçesinde bulunan ve kentin su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 26’ya düştü. Su seviyesinin azalması üzerine Yalova Belediyesi, tasarruf çağrısında bulundu.

Sonbaharın kurak geçmesi nedeniyle kentin su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’ndaki su miktarında düşüş yaşandı. Konuyla ilgili Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Nüfus artışına paralel su kullanımı artmakta, buna karşın var olan su kaynakları giderek yetersiz kalmaya başlamaktadır. Bölgemizde yağış rejimi de değişmiştir. 

Gökçe Barajı’ndaki su miktarının yüzde 26 seviyesine indiği göz önüne alınırsa su tasarrufunun önemi daha kolay anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın içme suyunu kullanırken suyun boşa akmamasına dikkat etmesi çok önemlidir. Ayrıca kapı önü, araç ve halı yıkamalarının içme suyu ile yapılmaması ciddi tasarruf sağlayacaktır” denildi.

2014 YILINDA BARAJ TAMAMEN KURUMUŞTU

Yalova'nın su ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Gökçe Barajı, 2014 yılının yaz aylarında tamamen kurumuştu. Bu baraja 2 ay süren çalışmanın ardından döşenen 7 kilometrelik hat ile Kurtköy Deresi'nde su aktarılmıştı. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 17.11.2016 16:42
Anahtar Kelimeler:
DenetimUludağ
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37