banner55

Başkan Demirci Muhtarlar Günü'nü kutladı

Başkan Demirci Muhtarlar Günü'nü kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ekim 2018 Cumartesi 15:27
Başkan Demirci Muhtarlar Günü'nü kutladı

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile düzenlenen programa katıldı ve onları bu anlamlı günde yalnız bırakmadı.    

Belediyeler ile halk arasında bir köprü görevi gören muhtarları doğrudan demokrasinin gerçek temsilcisi olduğunu ifade eden Başkan Demirci; "ilçemizi geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken dün olduğu gibi bugün de muhtarlarımızla koordineli çalışmaya devam ediyoruz. Yaşanabilecek sorunlar noktasında uyum içerisinde hareket ederek birlikte çözümler üretiyoruz" dedi.
 
DEMİRCİ: MUHTARLAR HALK İLE DEVLET ARASINDA ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR

Çayırova Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve ev sahipliğini Çayırova İlçe Kaymakamı Hasan Gözen’in yaptığı toplantıya ilçe protokolü ve siyasi parti temsilcileri de katılarak muhtarları bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmadılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ayrı bir önem veriyor. 3 yıl önce 19 Ekim tarihini Muhtarlar günü ilan ederek te bunu göstermiştir. O günden beri her yıl 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır. Muhtarlar vatandaşla belediye arasında ciddi köprü vazifesi görüyor. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın ailesinden biri gibidir. 

Muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir ve muhtarlarımız da bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Muhtarlık, en kaliteli hizmetin en hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşlarından bir tanesidir. Önümüzdeki muhtarlık seçimlerinin sorunsuz geçeceği nadir ilçelerden biriside Çayırova’dır. Çünkü 4,5 yılda 20 senelik işler yaptık. Altyapısı, üst yapısı, şehir planlanması, semt konakları, Kültür Merkezleri, prestijli caddeleriyle ve vizyon projeleriyle adeta Çayırova’yı yeniden inşa ettik. Tüm bunları beraber başardık" dedi.

KAYMAKAM GÖZEN: SEÇİLEREK GÖREVE GELEN MUHTARLARIMIZ, DEMOKRASİNİN ÇEKİRDEĞİ DENİLEBİLECEK BİR ÖZE SAHİPTİR

Başkan Demirci’den sonra Muhtarların bu anlamlı günlerini tebrik eden İlçe Kaymakamı Hasan Gözen, “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. 

Muhtarlarımız, mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü hükumetimiz tarafından 'Muhtarlar Günü' olarak belirlenmiştir. 

Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını umut ettiğim 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Son Güncelleme: 20.10.2018 15:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37