Başkan Karabacak'tan 23 Nisan mesajı

23 Nisan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne geçiş günü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Nisan 2016 Cumartesi 13:11
 Başkan Karabacak'tan 23 Nisan mesajı
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

O günün zorlu koşulları altında  kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan TBMM ile birlikte Türk halkının bugünlere ulaştığının altını çizen  Başkan Karabacak mesajında şu görüşlere yer verdi.

Aziz Türk milletinin o günün şartlarındaki tüm zorluklara rağmen büyük zaferler elde ettiği  Kurtuluş Savaşı, tarihte eşine az rastlanır büyük bir mücadele örneğidir. Türk milletinin başarı ile sonuçlandırdığı bu büyük mücadele, insanlık tarihinin her yönden en önemli savaşlarından birisi olarak tarihe adını yazdırmıştır. 

Kurtuluş mücadelesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasiye geçiş günüdür. Büyük kumandan M.Kemal Atatürk aynı zamanda bu günü  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek tüm dünya çocuklarına hediye ettiği içinde ayrı bir önem taşımaktadır.

Güçlü yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın, çağın gereklerine uygun olarak kendilerini yetiştirip, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaracaklarına, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaklarına inancımız tamdır.

Bizler de yerel yönetimler olarak, çocuklarımızın en iyi şartlarda kendilerini yetiştirerek geleceğe hazırlamaları için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmekteyiz. Yaşanabilir bir çevrede kendini günün gerektirdiği şartlara göre yetiştirmiş bir nesil bırakmayı kendimize görev biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle  anarken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, tüm çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza sağlık ve esenlikler dilerim.

 
Son Güncelleme: 23.04.2016 20:25
Anahtar Kelimeler:
EDİRNE
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37