banner55

Başkan Karaosmanoğlu, köy köy İmar Barışı'nı anlattı

Başkan Karaosmanoğlu, köy köy İmar Barışı'nı anlattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Temmuz 2018 Çarşamba 12:29
Başkan Karaosmanoğlu, köy köy İmar Barışı'nı anlattı


Başkan
Karaosmanoğlu, Kandıra'nın köylerinde son yasayla çıkarılan İmar Barışı'nı anlatmayı sürdürüyor. Bu konuda Kandıralı köylülerden gerekli adımları atmaları için harekete geçmelerini özellikle istedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye'de 13 milyon yapıyı kapsayan Yapı Kayıt Belgesi'ne vatandaşların başvurmaya başlamasıyla birlikte Kandıra’nın köylerinde de İmar Barışı’nın getirdiği hakları anlatmayı sürdürüyor. 

İmar barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara başvurabilecek vatandaşları uyaran Karaosmanoğlu, "Kocaelili hemşerilerimin sağlanan bu haktan yararlanmasını, başvurularını son güne bırakmadan en kısa sürede yapmalarını istiyorum. Çıkarılan bu yasa kentimizde karşılaştığımız birçok sorunu ortadan kaldıracak, insanımızın ve yerel yönetimlerimizin önünü açacak" açıklamasını yaptı.

31 ARALIK 2017 TARİHİNDEN ÖNCE YAPILMIŞ YAPILARI KAPSIYOR

Kandıra'nın Kefken, Özbey, Duraklı, Pınardüzü, Karaağaç, Akçabeyli, Babalı ve Çamkonak köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen esnaflara da bereketli işler dileyen Başkan Karaosmanoğlu, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsayan İmar Barışı hakkında Kandıra köylerini teker teker gezerek vatandaşları bilgilendirdi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediye personellerinin devletin diğer birimleriyle birlikte koordineli biçimde çalışarak İmar Barışı’nın detaylarını vatandaşa anlattıklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, son 50 yıldır Kocaeli’nde ve Türkiye genelinde büyük sorun haline gelen mevzuata aykırı yapılaşma probleminin, İmar Barışı ile sona erdiğini bir kez daha Kandıralılara ifade etti.

Ruhsatsız yapılan, ruhsata uygun olmayan yapılar, mülkiyetsiz yapılar, yapı kullanma izni olmayan yapılar, elektrik, su ve doğalgaz bağlatamayan yapılar, hakkında para cezası ile yıkım kararı alınmış yapıların İmar Barışı’ndan faydalanabildiğini söyleyen Karaosmanoğlu’na, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve beraberinde ki heyette eşlik etti.

MUHTARLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekilliği seçiminde sandıklara giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Partiye verdiği destekleri için köylülere teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşların taleplerini ile önerilerini de yerinde dinledi. 

Altyapı ve üstyapı noktasında ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi için gerekli talimatları da veren Karaosmanoğlu, köylerin kendi içerisinde ki güzelliklerinin korunması noktasında da gerekli hassasiyetin sürdürülmesi için muhtarlara büyük görev düştüğünü de dile getirdi. 

Göreve geldikleri ilk andan itibaren vatandaşın ayağına çamur değmemesi için çalıştıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, "Namazgâh barajımızın yaparak Kandıra’nın su problemini çözdük. İlk etapta hatlara yakın köylerimize doğalgaz vererek vatandaşımızın beklentisine cevap verdik, vermeye de devam edeceğiz. Köylerimizde gençlerimizin spor yapabilmeleri için sentetik futbol sahaları içinde gerekli adımları atıyoruz" açıklamasını yaptı.

SON BAŞVURU 31 Ekim 2018

İmar Barışı'nı kapsayan 7143 sayılı kanunun 18 Mayıs 2018 tarihi ile yürürlüğe girmesiyle birlikte, mevzuata aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi verildiğini Kandıralı köylülere söyleyen Karaosmanoğlu, Türkiye'de büyük bir reform olan bu hakla vatandaşların iskânsız yapısına elektrik, su ve doğalgaz bağlatabileceğini de ziyaretlerinde özellikle ifade etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendirilen kurum ve kuruluşlara 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuranların yapılabileceğini de söyleyen Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri destekler içinde vatandaşlara bir kez daha teşekkür etti. 

Köy ziyaretlerine Karaosmanoğlu’na eşlik eden Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise, "Vatandaşlarımızdan gelen istekler doğrultusunda onlardan aldığımız güçle çalışıyor, üretmek ve ilçemize faydalı işler kazandırmak için gecemizi gündüz ediyoruz. İbrahim Başkanımızla birlikte ilçemizi kalkındırıyor, geliştirmeye devam ediyoruz" ifadelerini sarf etti. 


Son Güncelleme: 18.07.2018 12:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37