Başkan Toltar, Dilovalı annelerle buluştu

Başkan Toltar, Dilovalı annelerle buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mayıs 2018 Pazar 13:13
Başkan Toltar, Dilovalı annelerle buluştu

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle Dilovası'nda ki anneler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı programın Tavşancıl Sahil Restorant'ta gerçekleşti. Kahvaltı programına Başkan Toltar'ın yanısıra AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve yönetimi ile çok sayıda Dilovalı anne de katıldı.

ANNE HAYATIN İLK IŞIĞIDIR

Anneler günü programının açılış konuşmasını yapan AK Parti Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, "Annelere verilen en büyük değer ve önem, iktidara geldiğimiz günden bu yana annelere ithafen yürürlüğe girmiş pek çok proje ile AK Partimiz tarafından sağlanmıştır. Bir hayatın ilk ışığıdır, ilk nefesi, ilk adıdır anne, her yana ışık saçar, evreni aydınlatır. 
Annelerimiz geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla Dünyanın en kutsal varlıklarıdır. Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakarca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasınız en önemli güvencesidir. Sadece anne değil, kalbi anne şefkati ile atan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum" dedi.

ANNELİK EVRENSEL BİR DUYGUNUN ADIDIR

Dilovalı anneler ile bir araya gelen Başkan Toltar burada yaptığı konuşmada "Annelik öyle yüce öyle kutsal bir makam ki, ne kelimeler nede başka bir kavram o yüceliği ve kutsallığı anlatmakta yetersiz kalır. Dünyamızda şefkat, sevgi ve merhamet varsa bunun kaynağı muhakkak analarımızdır.

Bütün kültürel, dini, etnik farklılıkların üstünde; tüm kadınları kuşatan evrensel bir duygunun adıdır annelik. Annelik sonradan öğretilen bir şey değildir. Yaratılıştan var olan bir duygudur. Annelik, rabbimizin kadınlara en güzel hediyesidir.

ANNELERİMİZİN HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ

Bize kanından kan, canından can katarak; sonra da yaşadığımız dünyaya getiren, bununla da kalmayıp gecesini gündüzüne katarak büyütüp, besleyen o değerli varlığımıza ne kadar hürmet etsek ne kadar hizmet etsek azdır; bizleri bu günümüze getiren annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” ölçüsü, ebedî hayatı kazanabilmede anneliğin nasıl yüksek bir değer olduğunun kanıtı değil midir? Elbette tartışmasız öyledir.

ANALARIMIZ TOPLUMUN DİREĞİDİR

İnancımıza, örf ve adetlerimize göre yuvamızın gerçek sahipleri eli öpülesi annelerdir. Toplum yaşantımızın her alanında yer almasını bilen, yuvamızın yanı sıra ulusal gücümüz olduğunuzun bilincindeyiz. Anneler sadece evde çocuk bakan ev işleriyle ilgilenen varlıklarımız değildir.

Gelecek nesillere şekil veren; bir evladı yetiştiren, bilinçli kılan, hoşgörünün, şefkatin, fedakârlığın sembolü şüphesiz analarımızdır. Geleneklerimizde kadın evin, sosyal ve ekonomik hayatın en merkezindedir. Analarımız, kadınlarımız, toplumumuzun direğidir. Bu duygu ve düşüncelerle yeryüzünün en değerli varlığı olan eli öpülesi tüm dünya annelerimizin; Anneler gününü kutluyor. Hepinizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum" dedi

Konuşmaların ardından Başkan Toltar, masaları tek tek dolaşarak Dilovalı annelerin "Anneler Gününü" kutlarken, ayrıca misafirleriyle yakından ilgilendi. 


Son Güncelleme: 13.05.2018 13:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37